Ministrul Educației spune că prezenţa la cursuri este obligatorie, în scenariul verde: „Dacă nu există niciun pericol, nu văd de ce nu”

Ultima actualizare:

    Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că revenirea elevilor la școală se va face respectând anumite măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului
Monica Anisie, ministrul Educației, a declarat că revenirea elevilor la școală se va face respectând anumite măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat miercuri, 5 august că, în condiţiile unui scenariu verde, prezenţa elevilor la şcoală este obligatorie. Aceasta a fost întrebată în cadrul unei emisiuni TV dacă părinții vor fi cei care vor decide dacă să își trimită sau nu copiii la cursuri.

„Atâta timp cât nu există niciun pericol, nu văd de ce nu trebuie să îşi trimită părintele copilul la şcoală. Decizia Comiterului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă este luată împreună cu DSP, deci dacă de acolo se pune că nu există niciun pericol, nu văd de ce nu ar participa la cursuri elevii”, a fost răspunsul Ministrului Educației.

Monica Anisie, despre prezența elevilor la cursuri

Ea a explicat astfel că, în scenariul verde, este obligatorie prezenţa în clasă. „Şi dacă ne uităm în ultimul timp foarte mulţi elevi şi părinţi îşi doresc să revină la şcoală. Şi în spaţiul public s-au manifestat aastfel de dorinţe”, a adăugat ministrul. Anisie a menţionat că normele sunt aplicabile şi în învăţământul privat. Totodată, ministrul Educaţiei a spus că se lucrează la norme privind naveta elevilor, dar şi privind situaţiile în care elevii stau la internat. „Ultimele precizări de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii prevăd o distanţare de un metru”, a mai spus aceasta.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat tot miercuri că pe 14 septembrie începe noul an şcolar preuniversitar, precizând că acest lucru înseamnă că majoritatea elevilor vor merge efectiv la şcoală. Totuși, există trei scenarii care trebuie urmate. El a mai explicat ce se va întâmpla dacă situaţia generală se agravează din punct de vedere epidemiologic, dar şi cum va fi fi rezolvată situaţia în comunităţile în care nu există acces la internet. 

image
image
image
image
image
image
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net