Ministrul Cătălin Drulă, cu trenul la Podul Cernavodă. De astăzi, s-au oprit lucrările pe Autostrada Soarelui

catalin-drula-cu-trenul.jpg

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a ales să plece cu trenul pentru a vedea lucrările de la Podul Cernavodă
Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a ales să plece cu trenul pentru a vedea lucrările de la Podul Cernavodă
Fotografii: Facebook/Cătălin Drulă

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a mers, astăzi, 27 mai, să verifice dacă lucrările de la Podul Cernavodă, de pe Autostrada Soarelui, s-au finalizat. Ca să nu piardă timpul în trafic, acesta a ales să plece cu trenul.

”Începem ziua cu o vizită la lucrările de reabilitare ale podurilor de pe A2 de la Cernavodă. Cel mai rapid (150 km/h) și confortabil mijloc de transport pe această relație: trenul IR 1581. În această vară, vom avea 12 perechi de trenuri InterRegio de la CFR Călători pe relația București-Constanța (“Trenurile Soarelui”) la care se adaugă încă 7 perechi de trenuri de la operatorii privați Softrans, Regio Călători, Transferoviar Călători și Astra Trans Carpatic”, a scris ministrul Cătălin Drulă pe pagina de Facebook.

telefon-catalin-drula-viteza-de-parcurs-tren.jpg

Cu 148 km/h a circulat trenul în care s-a aflat Cătălin Drulă
Cu 148 km/h a circulat trenul în care s-a aflat Cătălin Drulă

Acesta a și verificat pe telefon cu ce viteză circula trenul în care s-a aflat și ne îndeamnă pe toți să alegem să circulăm pe calea ferată, pentru că este cel mai rapid mijloc de transport spre Litoral. 

”Timpul de parcurs este de 2 ore, pentru cea mai rapidă pereche. Știm că sunt multe de făcut pentru calea ferată, restanțe de zeci de ani. Dar pe anumite relații, trenul chiar reprezintă acum o alternativă decentă, rapidă și ecologică. Vă încurajez să mergeți la mare cu trenul în vara aceasta!”, 

Ministrul Cătălin Drulă, cu trenul la Podul Cernavodă. De astăzi, s-au oprit lucrările pe Autostrada Soarelui

A ajuns rapid la Podul de la Cernavodă, unde a vrut să vadă dacă lucrările au fost oprite, așa cum a promis constructorul, pentru a nu mai bloca circulația pe Autostrada Soarelui. Iar astăzi, la ora 14.00, se vor ridica toate restricțiile.

catalin-drula-vizita-lucrari-podul-cernavoda.jpg

Ministrul Cătălin Drulă a vizitat finalizarea primei părți din lucrările de la Podul Cernavodă, alături de echipa de constructori
Ministrul Cătălin Drulă a vizitat finalizarea primei părți din lucrările de la Podul Cernavodă, alături de echipa de constructori

”De astăzi, și toată vara, vom circula pe autostrada A2, de la București la Constanța, fără șantiere. Așa cum am stabilit cu compania de drumuri, toate devierile de trafic de pe A2 au fost încheiate înainte de sezonul estival. La podul de la Cernavodă, lucrările ample de reabilitare au început în martie. Constructorul s-a mobilizat corespunzător și a respectat termenul de redare în trafic așa cum am convenit. Lucrările pe partea carosabilă vor fi reluate în toamnă”, a transmis demnitarul după vizită. 

Prima etapă a Podului Cernavodă, reabilitat în două luni 

Maristar a finalizat într-un timp record prima etapă a reabilitării podului peste Dunăre de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, urmând să dea în folosință calea de rulare dinspre Constanța spre București, ce a fost integral modernizată.

Pe toata perioada verii vor continua lucrările la infrastructura podului.
Compania Maristar a câștigat la începutul anului contractul pentru "realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, la km 157+600", cu o valoare de 66,8 milioane de lei fără TVA.
“Reabilitarea căii de rulare Constanța-București a podului de la Cernavodă a fost realizată într-un timp record și la un nivel ridicat de calitate. O echipă de 200 de oameni a lucrat zilnic, cu excepția sărbătorilor de Paște, pentru a finaliza la timp lucrările, astfel încât să se circule în siguranță spre litoral înainte de începerea sezonul estival. Pe toată perioada verii vom continua lucrările de infrastructură a podului, urmând ca în septembrie să începem a doua etapă importantă, modernizarea căii de rulare dinspre București spre Constanța.”, a declarat George Vlasie, directorul general Maristar.

Pe 15 septembrie, se reiau lucrările la calea de rulare a Podului Cernavodă

Pe 15 septembrie va urma a două etapă important a proiectului, reluarea lucărilor pe calea de rulare București-Constanța a podului peste Dunăre de la Cernavodă.

Reabilitarea podului este finanțată din fonduri europene nerambursabile. Durata contractului este de 24 luni pentru perioada de execuție a lucrărilor și de 60 de luni pentru perioada de garanție.
În timpul lucrărilor au fost utilizate circa 80 de utilaje și instalații pentru realizarea de lucrări precum:
    • Frezare îmbrăcăminți asfaltice – 3.600 tone
    • Demolare betoane – 1.450 tone
    • Demontare parapeți existenți – 2.332 mp
    • Turnare beton - 780 mc
    • Lucrări de hidroizolație: 14.580 mp
    • Schimbare iluminat
    • Turnare asfalt – 3.920 tone
    • Montare parapeți metalici rutieri tip foarte greu nou – 2.332 mp
    • Lucrări de întreținere metal executate până în prezent – 30.000 mp
    • Lucrări de întreținere beton executate până în prezent – 5.000 mp
Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanța, dDrobogea de Muntenia prin Autostrada A2.
Imagini video cu lucrările de reabilitare ale podului de la Cernavodă: https://www.youtube.com/watch?v=exCV7Eus7qI&feature=emb_title

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5