Miniștrii Guvernului Cîțu s-au vaccinat miercuri anti Covid-19

Ultima actualizare:

    Ministrii Guvernului Cîțu s-au imunizat la Spitalul Militar. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a venit echipat cu un tricou inscripționat cu un mesaj pro vaccinareSursa foto: Merdiafax/Alexandru Dobre
Ministrii Guvernului Cîțu s-au imunizat la Spitalul Militar. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a venit echipat cu un tricou inscripționat cu un mesaj pro vaccinareSursa foto: Merdiafax/Alexandru Dobre

Miniștrii Guvernului Cîțu s-au vaccinat miercuri anti Covid-19, la fel și vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor. Evenimentul a avut loc la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor, dar şi miniştrii Guvernului Cîţu s-au vaccinat  miercuri, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar ”Dr. Carol Davila” din Bucureşti.

Printre primii vaccinaţi s-au aflat ministrul de interne Lucian Bode şi vicepremierul Kelemen Hunor. Membrii Cabinetului s-au prezentat la centrul de vaccinare în grupuri de câte patru. Miniştrii care s-au vaccinat i-au îndemnat pe oameni să facă acelaşi lucru. La ieșirea din centrul de vaccinare, după ce s-au imunizat, politicienii au dat scurte declarații de presă. Iată câteva dintre mesajele lor

Miniștrii Guvernului Cîțu s-au vaccinat anti Covid. Mesajele politicienilor

A venit momentul ca miercuri, începând cu ora 10.00, să se vaccineze anti Covid-19 membrii cabinetului Cîțu. După imunizare, miniștrii au oferit scurte declarații de presă, iar mesajul lor a fost unul singur: să ne vaccinăm pentru a ne proteja sănătatea noastră și a celor dragi, pentru a reveni la o viață normală.  

Lucian Bode, ministrul de Interne a declarat că „decizia de vaccinare aparţine fiecărui cetăţean, însă de numărul celor care se vor vaccina depinde foarte mult dacă revenirea la normalitate va fi una rapidă, în curând sau mai lentă". 

Cristian Ghinea, ministrul Fondurilor Europene, a precizat că că vaccinurile sunt cea mai mare invenţie din istoria umanităţii. "Este foarte greu să ne imaginăm cum arăta ştiinţa înainte de vaccinuri atunci când unul din trei copii mureau în pruncie, atunci când toată lumea trăia permanent cu frica unor boli. Din nou ştiinţa şi modernitatea vin cu soluţii pentru a scăpa de această criză", a spus el. Ghinea a adăugat că "disputa aceea cine plăteşte pentru centre de vaccinare este închisă", transmite news.ro. 

Mesajul emoționant al ministrului Bogdan Aurescu 

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a transmis un mesaj extrem de emoționant românilor după ieșirea de la vaccinare. El a vorbit despre suferința provocată anul trecut de moartea mamei sale: „Luna trecută, în decembrie, am pierdut-o pe mama mea. Nu a murit din cauza COVID, ci din cauza altei afecțiuni. În toată viața ei profesională, mama a lucrat în cercetare medicală. De multe ori s-a confruntat cu bacterii și virusuri periculoase și am învățat de la ea și de la cărțile pe care le-am avut acasă cât de benefice sunt vaccinurile pentru sănătatea populației”, a arătat Bogdan Aurescu. „Am suferit foarte mult din cauza pierderii mamei mele, dar și mai mult am suferit în tot anul care a trecut și înainte ca mama mea să moară pentru că nu am putut s-o îmbrățișez și s-o sărut”, a mărturisit ministrul. „De aceea, vă rog pe toți să decideți să vă vaccinați. Pentru că în felul acesta, vă veți putea îmbrățișa și săruta fără grijă părinții și bunicii, în felul acesta vom fi cu toții sănătoși și vom putea să circulăm fără grijă peste graniță”, a transmis ministrul de externe.

Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila a explicat și el motivele pentru care s-a vaccinat: „M-am vaccinat astăzi pentru că cred în această şansă a noastră a tuturor, vaccinarea este o şansă de a ne reîntoarce la viaţa normală pe care am avut-o înainte de starea de pandemie. Cred că merită două înţepături viaţa noastră a tututor, siguranţa de a trăi şi de a ne reîntoarce la libertatea de mişcare pe care am avut-o înainte de starea de pandemie. Mesajul meu este acela că vaccinul acordă siguranţă tuturor şi recomand tuturor să se înscrie pentru a putea să se vaccineze"

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a susţinut că procesul de vaccinare se va îmbunătăţi. „Tocmai m-am vaccinat. Cred că a fost cel mai puţin dureros vaccin pe care l-am făcut vreodată. (…) Sunt unul dintre cei care s-au vaccinat aşa cum sper să se vaccineze fiecare român. 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus că nu a avut nicio reţinere să se vaccineze, mai ales după un an în care a fost îngrijorată pentru sănătatea familiei şi a celor din jur. „Cu aproximativ 11 luni în urmă ne gândeam cu toţii când va veni momentul unei soluţii gratuite şi simple pentru a reveni la normal cu vieţile noastre. Soluţia este vaccinarea şi astăzi trăim acest moment al vaccinării”. 

Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, a afirmat că el consideră că vaccinarea este singura soluţie realistă pentru a ne proteja, "sigur alături de toate restricţiile privind circulaţia şi diseminarea virusului".

Virgil Popescu, ministrul Economiei, care a fost diagnosticat cu COVID-19 la începutul lunii noiembrie, a declarat că putem să intrăm în normalitate, dar pentru asta trebuie să fim conştienţi că trebuie să facem acest vaccin. „Am fost la Spitalul Militar pentru vaccinare. În urmă cu an am spus că nu vom scăpa de această pandemie şi nu vom intra în normalitate până când nu vom avea un tratament sau un vaccin. Iată că a venit tratamentul, vaccinul, putem să intrăm în normalitate, dar pentru asta trebuie să fim conştienţi că trebuie să facem acest vaccin şi îndemn pe toţi românii să facă acest vaccin, este un vaccin sigur, eu l-am făcut şi cred în el”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net