Milionarii români care au ales moartea: s-au înjunghiat, s-au spânzurat, s-au aruncat în gol

Ultima actualizare:

    Florian Anghelescu, Ilie Vonica și Mihai Erbașu s-au sinucis
Florian Anghelescu, Ilie Vonica și Mihai Erbașu s-au sinucis

Vasile Turcu este cel mai recent de pe lista lungă a oamenilor de afaceri români care au ales soluția extremă pentru situațiile complicate în care i-a adus viața. Fostul acționar de la Dinamo, cu afaceri în domeniul construcțiilor, a încercat să se sinucidă miercuri, 1 martie.

Vasile Turcu se zbate acum între viață și moarte după ce a fost găsit spânzurat cu un cordon într-una din camerele vilei sale din centrul Bucureștiului. Istoria recentă consemnează numele mai multor oameni de afaceri care și-au pus capăt zilelor în mod violent când n-au mai reușit s-o scoată la capăt cu datoriile sau cu problemele de sănătate.

2016 - Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit într-un accident de mașină în apropiere de București, cu doar câteva ore înainte de a se prezenta la audierile programate la Parchetul General, în dosarul dezinfectanților diluați. Mașina omului de afaceri arăta de parcă ar fi fost lovită în plin de un tren în viteză, iar la locul accidentului a fost găsit cadavrul unui bărbat în jur de 40 de ani și actele de identitate ale lui Dan Condrea. Omul era desfigurat, dar soția l-a recunoscut după haine.


    Dan Condrea
Dan Condrea

2014 - Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, cel mai bogat sibian, a cărui firmă a fost implicată în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer, s-a aruncat de la etajul vilei sale din Sibiu. Ilie Vonica a explicat într-o scrisoare de adio că arestarea soției și problemele firmelor sale l-au determinat să-și ia viața, el cerându-i, totodată, iertare soției și cerându-i să aibă grijă de fiica lor.


    Ilie Vonica
Ilie Vonica

2013 - Nae Nicolae, "regele imobilialelor din Ilfov" şi un apropiat al latifundiarului Gigi Becali, a murit în iulie 2013 după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren pe Şoseaua Petricani. Potrivit relatărilor de la faţa locului, afaceristul ar fi depăşit coloana de maşini care staţiona la bariere şi ar fi trecut printre acestea chiar în momentul în care trenul ajungea în zonă. Firma omului de afaceri acumulase în 2012 datorii de 6,14 milioane de lei.


    Mașina lui Nae Nicolae a fost lovită în plin de trenfoto: arhiva Click!
Mașina lui Nae Nicolae a fost lovită în plin de trenfoto: arhiva Click!

2011 - Constantin Şpak, socrul cântăreței Andreea Antonescu, proprietarul grupului de firme Spak Groupe, un business care activa în domeniul producţiei şi comercializării produselor din carne, și-a băgat de trei ori cuțitul în inimă. Andreea era însărcinată în șapte luni la vremea respectivă. Constantin Şpak avea datorii de peste două milioane de euro la stat, însă nora lui a declarat că nu acestea l-au împins la sinucidere.

"Gestul domnului Spak nu a avut nici o legătură cu presupusele probleme financiare. A fost doar o depresie foarte puternică pe care dânsul a suferit-o în urma operaţiei de ficat pe care o suferise de curând. Pur şi simplu nu a putut să treacă peste acest lucru", a spus Andreea.


    Constantin Spak
Constantin Spak

2006 - Omul de afaceri Florian Anghelescu, proprietarul fabricii de ţigări cu acelaşi nume, a fost găsit spânzurat, în 2006, la subsolul vilei sale din cartierul Băneasa din Bucureşti. Anghelescu fusese acuzat de evaziune fiscală de peste 650.000 de euro după un control al Gărzii Financiare la fabrica sa de ţigări, Anghelescu Industry.


    Florian Anghelescu
Florian Anghelescu

2004 - Mihai Erbaşu s-a aruncat de la balconul vilei sale din Ilfov după ce mai încercase să-și ia viața cu o lovitură de cuțit în inimă și apoi prin spânzurare. Omul de afaceri a lăsat și un bilet de adio, care a fost distrus de soția acestuia. Se pare că motivele care l-au împins la sinucidere au fost legate de taxele de protecţie cerute de către mafie. Considerat printre cei mai bogați oameni de afaceri români (în jur de 100 milioane de dolari), Erbașu deținea controlul asupra mai multor afaceri în domeniul construcțiilor civile și industriale. El mai era proprietarul a două hoteluri și al unor ferme de animale.


    Mihai Erbașufoto: Mediafax
Mihai Erbașufoto: Mediafax
image
image
image
image
image
image
Cutremur in Turcia FOTO Profimedia jpg
Israel atacă Iranul FOTO IRGC via CNN jpg
mihaela bilic instagram jpg
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net