Milionarii români care au ales moartea: s-au înjunghiat, s-au spânzurat, s-au aruncat în gol

sinucigasi.jpg

sinucigasi
Florian Anghelescu, Ilie Vonica și Mihai Erbașu s-au sinucis

Vasile Turcu este cel mai recent de pe lista lungă a oamenilor de afaceri români care au ales soluția extremă pentru situațiile complicate în care i-a adus viața. Fostul acționar de la Dinamo, cu afaceri în domeniul construcțiilor, a încercat să se sinucidă miercuri, 1 martie.

Vasile Turcu se zbate acum între viață și moarte după ce a fost găsit spânzurat cu un cordon într-una din camerele vilei sale din centrul Bucureștiului. Istoria recentă consemnează numele mai multor oameni de afaceri care și-au pus capăt zilelor în mod violent când n-au mai reușit s-o scoată la capăt cu datoriile sau cu problemele de sănătate.

2016 - Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, a murit într-un accident de mașină în apropiere de București, cu doar câteva ore înainte de a se prezenta la audierile programate la Parchetul General, în dosarul dezinfectanților diluați. Mașina omului de afaceri arăta de parcă ar fi fost lovită în plin de un tren în viteză, iar la locul accidentului a fost găsit cadavrul unui bărbat în jur de 40 de ani și actele de identitate ale lui Dan Condrea. Omul era desfigurat, dar soția l-a recunoscut după haine.

dan_condrea_0.jpg

dan condrea hexi pharma concubina
Dan Condrea

 

2014 - Proprietarul grupului Polisano, Ilie Vonica, cel mai bogat sibian, a cărui firmă a fost implicată în dosarul reţetelor false pentru bolnavii de cancer, s-a aruncat de la etajul vilei sale din Sibiu. Ilie Vonica a explicat într-o scrisoare de adio că arestarea soției și problemele firmelor sale l-au determinat să-și ia viața, el cerându-i, totodată, iertare soției și cerându-i să aibă grijă de fiica lor.

ilie_vonica.jpg

ilie vonica
Ilie Vonica

 

2013 - Nae Nicolae, "regele imobilialelor din Ilfov" şi un apropiat al latifundiarului Gigi Becali, a murit în iulie 2013 după ce maşina pe care o conducea a fost lovită de tren pe Şoseaua Petricani. Potrivit relatărilor de la faţa locului, afaceristul ar fi depăşit coloana de maşini care staţiona la bariere şi ar fi trecut printre acestea chiar în momentul în care trenul ajungea în zonă. Firma omului de afaceri acumulase în 2012 datorii de 6,14 milioane de lei.

nae_nicolae.jpg

nae nicolae
Mașina lui Nae Nicolae a fost lovită în plin de tren
foto: arhiva Click!

 

2011 - Constantin Şpak, socrul cântăreței Andreea Antonescu, proprietarul grupului de firme Spak Groupe, un business care activa în domeniul producţiei şi comercializării produselor din carne, și-a băgat de trei ori cuțitul în inimă. Andreea era însărcinată în șapte luni la vremea respectivă. Constantin Şpak avea datorii de peste două milioane de euro la stat, însă nora lui a declarat că nu acestea l-au împins la sinucidere.

"Gestul domnului Spak nu a avut nici o legătură cu presupusele probleme financiare. A fost doar o depresie foarte puternică pe care dânsul a suferit-o în urma operaţiei de ficat pe care o suferise de curând. Pur şi simplu nu a putut să treacă peste acest lucru", a spus Andreea.

constantin_spak.jpg

constantin spak
Constantin Spak

 

2006 - Omul de afaceri Florian Anghelescu, proprietarul fabricii de ţigări cu acelaşi nume, a fost găsit spânzurat, în 2006, la subsolul vilei sale din cartierul Băneasa din Bucureşti. Anghelescu fusese acuzat de evaziune fiscală de peste 650.000 de euro după un control al Gărzii Financiare la fabrica sa de ţigări, Anghelescu Industry.

anghelescu.jpg

florian anghelescu
Florian Anghelescu

 

2004 - Mihai Erbaşu s-a aruncat de la balconul vilei sale din Ilfov după ce mai încercase să-și ia viața cu o lovitură de cuțit în inimă și apoi prin spânzurare. Omul de afaceri a lăsat și un bilet de adio, care a fost distrus de soția acestuia. Se pare că motivele care l-au împins la sinucidere au fost legate de taxele de protecţie cerute de către mafie. Considerat printre cei mai bogați oameni de afaceri români (în jur de 100 milioane de dolari), Erbașu deținea controlul asupra mai multor afaceri în domeniul construcțiilor civile și industriale. El mai era proprietarul a două hoteluri și al unor ferme de animale.

mihai-erbasu-mfx.jpg

mihai erbasu
Mihai Erbașu
foto: Mediafax

 

Loading...
 
 

Citește și

  • Andreea Antonescu a fost invitată în platoul emisiunii nocturne de la Kanal D. Aceasta a vorbit deschis despre relaţia pe care a avut-o cu socrul ei, tatăl lui Traian Spak şi despre cât de afectată a fost atunci când acesta a decis să-şi pună capăt zilelor.

  • Într-un interviu acordat revistei Forbes, Vasile Turcu declara că şi-a clădit averea prin muncă. „Eu muncesc de mic copil. În vacanţe mă duceam pe şantier, la muncă necalificată“, spune el. A urcat treptat în funcţie, iar Revoluţia l-a prins pe postul de şef de brigadă pe şantier, cu un salariu frumos, de 7.000 de lei pe lună, notează sursa citată.