Mii de oameni pe străzile Capitalei, la marșul comemorării eroilor Revoluției! «Jos comunismul!»

Ultima actualizare:

    Mii de oameni au ieșit în stradă pentru comemorarea Eroilor Revoluției FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea
Mii de oameni au ieșit în stradă pentru comemorarea Eroilor Revoluției FOTO: Inquam Photos/ Octav Ganea

Mii de oameni s-au strâns pe străzile bucureștene și au pornit într-un marș în memoria celor uciși în timpul Revoluţiei din 1989. Sâmbătă, 22 decembrie, cetățenii Capitalei au sărbătorit Ziua Victoriei Revoluției, printr-un marș al Tăcerii. Au ieșit în stradă peste de 3000 de oameni.

Mii de oameni au sărbătorit sâmbătă, 22 decembrie 2018, Ziua Victoriei Revoluției din 1989, care a pus capăt regimului comunist instaurat în țară. La marșul comemorării eroilor uciși la Revoluție au participat în jur de 3000 de oameni, aceștia strângându-se în Piața Victoriei și plimbându-se pe străzile Capitalei,

într-un marş organizat în amintirea românilor ucişi în timpul Revoluţiei din 1989. Printre manifestanți s-a numărat și Dacian Cioloș, președintele partidului PLUS, potrivit informațiilor oferite de Digi 24.

Peste 3000 de oameni au participat la marșul din Capitală

Evenimentul de comemorare a început la ora 16:00 în Piața Victoriei, iar la ora 17:00, oamenii au plecat într-un Marș al Tăcerii către Universitate, pe traseul Lascar Catargiu - Magheru - Universitate. Aceștia au ținut un moment de reculegere la Universitate, apoi au mers către Sala Dalles, pentru un nou moment de reculegere. Câțiva dintre manifestanţi au purtat cu sine steaguri ale României şi Uniunii Europene și bannere pe care scrie „Cinste martirilor pentru libertate!”. 

„Niciodată în cei 29 de ani, în aceasta zi de 22 decembrie nu am fost atât de fericit", a spus preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie 1989, Doru Mărieş.Potrivit sursei anterior menționate, oamenii au aprins candele și au depus flori în fața Palatului Regal, în memoria eroilor uciși la Revoluție. Numele acestora în număr de 1.200, au fost citite manifestanților de către Oana Pellea și Mihai Șora.

La evenimentul care a marcat 29 de ani de la Revoluție, oamenii au ales să scandeze și lozinci împotriva Guvernului, precum:„PSD, ciuma roşie“, „Păcat, păcat de sângele vărsat”,„Iliescu după Vişinescu”, „Nu vrem să fim conduşi de hoţi” sau „Jos comunismul”.


    Foto: Captură Digi 24
Foto: Captură Digi 24

Mesajul liderului PSD Liviu Dragnea

Liviu Dragnea a afirmat, în mesajul de Ziua Victoriei Revoluţiei, că „dreptatea, libertatea, egalitatea, toleranţa reprezintă pietrele de temelie ale statului român dobândite atunci”.

„Ziua de 22 Decembrie este închinată memoriei eroilor Revoluției Române, care au luptat pentru o Românie a Libertății, în care abuzurile nu își au locul și nu pot fi tolerate. Dreptatea, libertatea, egalitatea, toleranţa reprezintă pietrele de temelie ale statului român dobândite atunci și am convingerea că poporul român va rămâne unit în apărarea demnității și prosperității României”, a scris Liviu Dragnea, pe rețelele de socializare.


    Foto Facebook
Foto Facebook

Mesajul președintelui României, Klaus Iohannis

„În Decembrie 1989, sătui de abuzuri și neajunsuri, românii au ales să lupte în stradă pentru idealurile lor. Semenii noștri și-au dat viața pentru ca noi să trăim astăzi în libertate și democrație. Voi milita, în continuare, pentru aflarea adevărului și pedepsirea celor vinovați pentru crimele comise atunci.Istoria ne arată că niciun regim care își umilește și disprețuiește propriii cetățeni nu poate rezista. Românii nu vor mai tolera o guvernare autocratică, bazată pe abuzul de putere, pe corupție, incompetență și pe disprețul profund față de cetățean. Onorăm memoria victimelor Revoluției doar opunându-ne ferm oricăror atacuri împotriva justiției și a instituțiilor democratice”, a fost mesajul șefului statului. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images
image
image
image
image
image
image
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
image
actualitate.net
image
actualitate.net