Mihail Vlasov, condamnat la 8 ani de închisoare. Ce a decis instanța pentru Ingrid Vlasov și soțul ei

ingrid-vlasov-marian-nedelcu.png

ingrid vlasov si marian nedelcu
Ingrid Vlasov a scăpat de procesul penal, în vreme de soțul ei, Marian Nedelcu, a primit o condamnare cu suspendare
foto: arhiva personală/Instagram

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihail Vlasov, a fost condamnat definitiv la 8 ani de închisoare în dosarul în care a fost judecat pentru folosirea influenţei pentru obţinerea de foloase, delapidare şi fals în înscrisuri. În același dosar au fost judecați și fiica lui Vlasov, Ingrid, alături de soțul ei, fostul manechin Marian Nedelcu.

Magistraţii au redus pedeapsa lui Vlasov cu 1 an şi 10 luni faţă de condamnarea primită în primă instanţă.

„Aplică inculpatului Vlasov Mihail pedeapsa cea mai grea, de 5 ani închisoare, la care se adaugă un spor de 3 ani închisoare (reprezentând 1/3 din totalul celorlalte pedepse principale), în total 8 ani închisoare”, se arată în decizia definitivă a Înaltei Curţi, citată de Adevărul.  

Cu privire la fiica lui Mihail Vlasov, Ingrid Vlasov, judecătorii de la ICCJ au dispus încetarea procesului penal. Pentru soțul creatoarei de modă, fostul manechin Marian Nedelcu, instanța a dispus o pedeapsă de 2 ani închisoare cu suspendare.

Ce acuzații i-au fost aduse lui Mihail Vlasov

DNA susţine că, în perioada 2008 - 2014, Mihail Vlasov, abuzând de funcţia de preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, a întreprins demersuri pentru obţinerea unor foloase materiale personale şi pentru persoane din anturajul său, în detrimentul instituţiei pe care o reprezenta.  

mihail-vlasov.jpg

mihail vlasov suparat
Mihail Vlasov a fost condamnat definitiv la opt ani de închisoare
foto: arhiva Click!

 

Potrivit procurorilor, au fost adus grave prejudicii atât Camerei de Comerţ, cât şi SC Romexpo SA la care CCIR este acţionar majoritar. Potrivit datelor din dosar, prejudiciul total cauzat bugetului CCIR ar fi de 54 milioane lei, iar prejudiciul total cauzat bugetului Romexpo SA ar fi de 6 milioane de lei.

Familia Vlasov, diagnosticată cu Covid-19 în august

Familia creatoarei de modă Ingrid Vlasov a fost afectată grav de infecția cu noul coronavirus la sfârșitul lunii august. După ce mama acesteia, Viviana Vlasov, a murit din cauza coronavirusului, ea însăși, tatăl și fiica ei în vârstă de 16 ani, Noelle, au ajuns în spital cu diagnosticul de Covid-19.

Citește ce condamnări au mai fost dispuse în acest dosar pe Adevarul.ro.
 

Loading...
 
 

Citește și