Meteorologii anunță 30 de grade în weekend. Peste România vine o masă de aer cald din Africa

Ultima actualizare:

    De Paște ne vom bucura de o zi autentică de vară
De Paște ne vom bucura de o zi autentică de vară

Vremea o ia razna! După ce azi județele Harghita și Covasna s-au împotmolit în nămeți - aici a nins abundent încă de dimineață - meteorologii anunță o încălzire bruscă a vremii, cu temperaturi ce vor atinge chiar și 30 de grade în sudul țării.

Vremea se încălzește începând de joi și, chiar dacă este greu de crezut, temperaturile care se vor înregistra în termometre în ziua de paște și de 1 Mai vor sări de 25 de grade atingând pe alocuri chiar 30. Vom avea parte un weekend însorit, cald ca-ntr-o zi de vară. 

Meteorologul ANM, Mihai Huștiu, a explicat la Digi24 că aceste zile se caracterizează prin temperaturi cu aproape 3 grade sub normalul perioadei, iar această lună aprilie va intra, probabil, în clasamentul celor mai reci luni aprilie din istoria măsurătorilor meteo, "probabil pe locul 3 sau 4".Miercuri dimineață, spre exemplu, au fost minus 2, minus 3 grade Celsius în Moldova, iar stratul de zăpadă nou depus a fost de 5- 6 centimetri.

De ce vom avea 30 de grade în weekend

Vremea se va încălzi însă semnificativ în următoarele zile, a spus Mihai Huștiu, care a explicat și motivul acestei creșteri bruște de temperatură: "Va veni o masă de aer cald din Nordul Africii, astfel că la sfârșitul săptămânii se vor depăși 25 de grade în multe zone. Duminică vor fi 30 grade Celsius în sud, ceea ce înseamnă temperaturi mai ridicate cu 7 - 8 grade față de normalul perioadei".

În Deltă și pe litoral însă, va fi mai rece, maximele termice fiind de 17 - 19 grade.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net