Mesajul premierului Vioricăi Dăncilă de Ziua Copilului: «România are copii valoroşi»!

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului
Viorica Dăncilă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului

Premierul Viorica Dăncilă a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Internaţionale a Copilului, prin care a subliniat importanţa pe care o are încurajarea copiilor de a se implica social şi civic. Mesajul transmis de premier a fost redactat cu ceva timp în urmă şi nu a fost exprimat în timp real întrucât ea se află la Şumuleu Ciuc, acolo unde participă la Liturghia ţinută de către Sanctitatea sa, Papa Francisc.

Viorica Dăncilă a amintit în mesajul ei de proiectul-pilot de educaţie antreprenorială digitalizată - Kidibot Start-Up România, lansat de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale şi s-a declarat onorată să îi primească la Palatul Victoria, în urmă cu ceva timp în urmă, pe adolescenţii care au contribuit la redactarea "Declaraţiei de la Bucureşti a copiilor din Uniunea Europeană". 

În plus, Viorica Dăncilă a subliniat că este necesar ca toţi copiii să fie încurajaţi să se implice civic şi să nu rămână indiferenţi faţă de problemele cu care se confruntă membrii societăţii. 

Iată mesajul integral transmis de către Viorica Dăncilă 

"România are copii valoroşi, talentaţi şi creativi, al căror potenţial îl putem pune în valoare prin efortul comun al întregii societăţi. Ne dorim pentru ei ce este mai bun, iar reuşitele lor, la şcoală, în dezvoltarea personală sau în diferite competiţii la care participă reprezintă o garanţie că România păşeşte cu dreptul spre viitor. Un copil iubit de familie, sănătos, ocrotit de stat şi care are acces la educaţie, încurajat să fie inovativ şi responsabil, este un copil fericit şi cu perspective solide pentru viitor".

"Pregătirea pentru responsabilităţile care îi aşteaptă ca adulţi începe de acum. De aceea, susţinem orice iniţiativă care îi ajută să-şi descopere şi să-şi dezvolte de timpuriu aptitudinile. Ne dorim cât mai multe exemple de bune practici cum este proiectul-pilot de educaţie antreprenorială digitalizată Kidibot Start-Up România, lansată de Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale. Prima ediţie s-a dovedit un succes prin interesul manifestat de copii să participe la concursul lansat în cadrul acestui proiect, în care au învăţat, jucându-se, să pună bazele unui start-up, fiind încurajaţi, totodată, să fie inovativi. Să le dăm în continuare încredere în ei! Să îi încurajăm să se implice social şi civic!", este îndemnul premierului. 

"Am fost onorată să-i primesc de curând, la Palatul Victoria, pe copiii şi adolescenţii care s-au implicat în redactarea "Declaraţiei de la Bucureşti a copiilor din Uniunea Europeană" privind participarea lor la luarea deciziilor la nivel naţional şi european - o iniţiativă lansată sub auspiciile Preşedinţiei României la Consiliul UE. Este dovada seriozităţii cu care copiii şi tinerii noştri se gândesc la viitorul lor şi al proiectului european. Ne dau toate motivele să fim mândri de ei şi să-i susţinem. ​Le doresc tuturor copiilor să crească sănătoşi, motivaţi să înveţe şi să-şi croiască un drum frumos în viaţă, pentru ca şi ei, la rândul lor, să poată fi un exemplu bun de urmat pentru generaţiile viitoare. ​La mulţi ani, copiilor români, la mulţi ani, copiilor din întreaga lume!".

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net