Medicul rezident care a operat pacienta la Spitalul Floreasca a cerut amânarea audierii

Ultima actualizare:

    Există suspiciunea că trupul neînsuflețit al bărbatului ar fi fost dat altei familiiFoto: Arhiva Click!
Există suspiciunea că trupul neînsuflețit al bărbatului ar fi fost dat altei familiiFoto: Arhiva Click!

Trei medici de la Spitalul Floreasca au trecut ieri pragul Poliției Capitalei pentru a fi audiați ca martori în cazul pacientei care a suferit arsuri pe masa de operație, după ce marți au fost audiați mai mulți asistenți medicali.

Unul dintre medici, rezident de anul cinci, a venit însoțit de un avocat și nu a dat declarații. Apărătorul său a cerut procurorilor o amânare, întrucât dorește să i se stabilească calitatea procesuală a celui care l-a angajat. Cel mai probabil, este vorba despre medicul rezident care a folosit electrocauterul, acel dispozitiv chirurgical care a aprins biocidul folosit în dezinfectarea câmpurilor operatorii, scrie stirileprotv.ro.

Până acum, în urma investigațiilor Corpului de Control al Ministerului Sănătății, Spitalul Floreasca a fost amendat cu 30.000 de lei, iar prof. dr. Mircea Beuran a fost demis din funcţia de şef al Secţiei Clinice de Chirurgie III. Beuran a fost demis şi din funcţia de preşedinte al Comisiei Ministerului Sănătăţii de chirurgie generală, iar întreaga echipă operatorie a fost sancționată, de la asistent până la conducătorul echipei.

”Nici unul dintre medicii aflaţi în echipa operatorie nu se afla în serviciul de gardă. Deci avem o pacientă care a sângerat şi care s-a deteriorat pe parcursul nopţii, s-a intervenit la 9 dimineaţa, iar în echipa operatorie s-a preferat să se intervină cu un medic rezident şi apoi cu un medic specialist venit de acasă, în loc să intervină echipa de medici primari, care erau de gardă în spital”, a declarat ministrul Victor Costache. Femeia de 66 de ani, care suferea de cancer de pancreas, a murit la o săptămână după intervenţia în timpul căreia a fost arsă. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net