Medicul Laura Zarafin, specialist ATI la Spitalul Colentina: "Vlad Voiculescu ne-a făcut un mare rău tuturor!"

Ultima actualizare:

    Vlad Voiculescu a spus că la Spitalul Colentina nu sunt raportați corect morții de Covidfoto: Facebook
Vlad Voiculescu a spus că la Spitalul Colentina nu sunt raportați corect morții de Covidfoto: Facebook

Medicul Laura Zarafin, medic specialist ATI la Spitalul Colentina, a reacționat într-o postare pe Facebook, cu privire la afirmațiile făcute de Vlad Voiculescu. Acesta a spus că la Spitalul Colentina sunt peste 500 de morți Covid ne declarați. Zarafin susține că nu a înţeles ce a vrut să spună fostul ministru al Sănătăţii referitor la raportarea deceselor provocate de COVID , dar că acesta a făcut un foarte mare rău tuturor. Medicul explică procedura de înregistrare a deceselor, precizând că ”nimeni nu poate ascunde morţii”.

”Eu nu am înţeles ce a vrut să spună dl fost ministru, nu a fost foarte clar în exprimare, dar ne-a făcut un foarte mare rău tuturor. Nu de alta, dar nimeni nu poate ascunde morţii, iar despre metoda de raportare putea să discute altfel”, a scris medicul pe Facebook. Laura Zarafin a subliniat că persoane cu forme critice de Covid 19 stau încă în UPU aşteptând un loc la ATI.

Doctorul a precizat că, atunci când moare un pacient, medicul de gardă ATI completează o mulţime de acte, întocmeşte epicriza de deces, care conţine toate informaţiile despre evoluţia pacientului, terapia aplicată, parametrii ventilatori şi rezultate ale analizelor.

"Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat , ba încă asta se întâmplă imediat" 

De asemenea, toate documentele merg la medicină legală de unde medicul anatomopatolog eliberează certificatul constatator al decesului în care sunt înscrise cauzele , certificat cu care un membru al familiei merge la starea civilă, la primărie , unde se eliberează certificatul de deces.

"Când moare un om , medicul de gardă ATI( pt că de obicei în ATI se întâmplă asta pt că este secția cu cazuri critice ) completează o mulțime de acte , întocmește epicriza de deces care conține toate informațiile despre evoluția pacientului , terapia aplicată , parametri ventilatori și rezultate ale analizelor . Pune apoi diagnosticele de deces , specificând cauza imediată a decesului precum și cauze antecedente și alte stări morbide importante .Registratorul medical introduce apoi cardul de sănătate al omului care a decedat în sistem și se trec datele ( nu numai decesul ci și nr foii de observație , CNP -ul pacientului și cod de caz de la DSP ) . Ideea este că nu ai cum să nu înregistrezi vreun decedat , ba încă asta se întâmplă imediat .În plus toate documentele merg la medicină legală de unde medicul anatomopatolog eliberează certificatul constatator al decesului în care sunt înscrise cauzele , certificat cu care un membru al familiei merge la starea civilă, la primărie , unde se eliberează certificatul de deces", a mai spus medicul.Laura Zarafin a afirmat că pacienţii care mor cu afectare pulmonară foarte mare, de peste 75%  chiar dacă PCR -ul este negativ (se negativează de obicei după 14 zile), au drept cauză de deces tot disfuncţia respiratorie (hipoxică, hipercapnică) care apare prin furruna citokinică (hiperreacţie a sistemului imun la prezenţa virusului).

Fostul ministru al Sănătăţii Vlad Voiculescu a reclamat, din nou, luni, raportarea greşită a deceselor de coronavirus, dând ca exemple Spitalul Colentina şi Spitalul ROL 2 din curtea Institutului Ana Aslan. În replica, Ministerul Apărării a transmis că toate decesele au fost centralizate şi raportate în conformitate cu prevederile legale în vigoare, iar din 10 ianuarie, când unitatea a primit acces în Corona Forms, s-au raportat 82 de decese. Reprezentanţii Spitalului Clinic Colentina au precizat că unitatea medicală a raportat în aplicaţia Alerte MS 727 de decese COVID-19 până luni, la ora 9.00. Totodată, până la ora 14.00, au fost raportate în dinamică, imediat la Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti, un număr de 731 de decese.

image
image
image
image
image
image
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net