Medicii din Iași, anunț important despre starea de sănătate a sopranei Maria Macsim Nicoară

Ultima actualizare:
Maria Macsim Nicoară alături de soțul ei
Maria Macsim Nicoară alături de soțul ei

Vești mai bune despre mezzosoprana Maria Macsim Nicoară, al cărei caz a șocat opinia publică. Medicii de la Spitalul de Recuperare din Iași spun că artista reușește să-și mențină privirea țintită către interlocutor pentru 2-3 secunde. Mezzosoprana a reușit să își miște ușor și partea stângă a corpului, însă medicii spun că va mai trece multă vreme până când ea va putea povesti ce s-a întâmplat în data 9 mai, când a avut loc accidentul.

Externată de două săptămâni de la Spitalul de Neurochirurgie din Iași și internată la Spitalul de Recuperare din oraș, mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a început să facă mici progrese. Potrivit bzi.ro, artista reușește să-și mențină privirea țintită către interlocutor pentru 2-3 secunde și să își miște ușor partea stângă a corpului. Pericolul vital a trecut, însă recuperarea necesită un proces lung și complex.

„Pacienta face mici progrese. A crescut amplitudinea mișcărilor pe partea stângă. Totodată, pacienta poate fixa acum cu privirea pentru 2-3 secunde interlocutorul. Momentan nu intră în discuție o posibilă externare. Cel mai probabil, aceasta va fi transferată la Secția de Recuperare Neuromotorie a unității medicale”, a declarat pentru bzi.ro dr. Doru Baltag, director medical la Spitalul de Recuperare din Iași.

"Tratamentul este de lungă durată"

Referitor la informațiile conform cărora mezzosoprana Maria Macsim Nicioară nu va mai putea vorbi niciodată, sursele medicale au declarat pentru Click! că în acest moment nu se poate spune cu certitudine dacă se va întâmpla sau nu acest lucru. ”Tratamentul este de lungă durată. Nu numai recuperarea neuro-motorie trebuie luată în considerare ci și cea cognitivă. Traumatismul este însă extrem de sever și este încă prematur să se facă un prognostic în acest sens. În plus, cu toate că artista este în permanență monitorizată, este oricând posibil să facă complicații, infecții, escare, din cauza statului în pat. Medicii ne dau însă asigurări că beneficiază de cea mai bună îngrijire”. 


    Maria Macsim Nicoară alături de soțul ei
Maria Macsim Nicoară alături de soțul ei

Accident învăluit în mister

Maria Macsim Nicioară a ajuns în stare gravă la spital în dimineața zilei de 10 mai, la aproximativ 8 ore după ce ar fi căzut pe scările interioare ale vilei în care locuiește alături de soțul său. De altfel, soacra sa a alertat autoritățile, după ce a fost chemată de fiul ei să vadă în ce stare îi este soția. Se pare că totul a început sâmbătă seara, 09 mai 2020, când, în jurul orei 23:00, soțul artistei  a găsit-o plină de sânge, în stare de semiconștiență, la capătul scărilor interioare din vila pe care o dețin în comuna Aroneanu. Soțul sopranei și mama acestuia au declarat autorităților că artista a căzut pe scări. Între timp, au apărut informații conform cărora mezzosoprana și soțul ei nu ar mai fi fost în relații bune, iar acesta era extrem de violent. Referitor la acest caz, procuroii și polițiștii din Iași fac cercetări într-un dosar deschis in rem pentru tentativă de omor. Maria Macsim Nicioară lucrează de 25 de ani la Opera din Iași și este doctor în muzică.

Citește și:

Noi detalii despre mezzosoprana de la Iași: era umilită de soț și voia să divorțeze

Mezzosoprana Maria Macsim Nicoară a zăcut opt ore în agonie. Soțul: ”Ori s-a dezechilibrat, ori i s-a făcut rău”

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net