Mediaș și Avrig intră în carantină începând de luni. Ce se întâmplă în municipiul Sibiu

politist-carantina_2.jpg

politist verifica un sofer cu masca de protectie
Trei localități din județul Sibiu vor intra în carantină începând de luni
foto: Inquam Photos

Încă trei localităţi din judeţul Sibiu intră în carantină începând de luni, de la ora 05.00. Este vorba despre Mediaş, al doilea municipiu al judeţului, oraşul Avrig şi comuna Orlat din Mărginimea Sibiului. Pentru a doua zi consecutiv, sâmbătă rata de infectare în judeţul Sibiu a scăzut uşor, fiind 8,82, faţă de 8,9 cât a fost cu o zi înainte.

”Astăzi, 21 noiembrie a.c. a avut loc o şedinţă extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Sibiu. În urma şedinţei, cu respectarea prevederilor art. 12 din Legea 136/2020 s-au aprobat 3 hotărâri care vizează carantina zonală a Municipiului Mediaş, Oraşului Avrig şi localităţii Orlat, începând cu data de 23.11.2020 ora 05:00, pentru o perioadă de 14 zile”, a transmis, sâmbătă, Prefectura Sibiu, potrivit News.ro. 

Sursa citată a precizat că, pe durata carantinei, circulaţia şi staţionarea în spaţiile publice a persoanelor este interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, a legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator. 

Rata de infectare este cuprinsă între 9 și 15 cazuri la mia de locuitori

De asemenea, o măsură suplimentară, similară cu cea adoptată în cadrul celorlalte localităţi carantinate din judeţul Sibiu, respectiv Sibiu, Şelimbăr, Cisnădie şi Tălmaciu, în zilele de sâmbătă şi duminică, centrele comerciale sunt închise, cu excepţia celor care comercializează bunuri alimentare, farmacii, curăţătorii, magazinele care comercializează hrană pentru animalele de companie. 

În localităţile care vor fi carantinate, rata de infectare este cuprinsă între 9 şi 15 cazuri la mia de locuitori. 

Potrivit datelor transmise de Prefectura Sibiu, sâmbătă, rata de infectare în judeţ a scăzut uşor pentru a doua zi consecutiv. Rata înregistrată este de 8,82, faţă de 8,9 cu o zi în urmă. 

De asemenea, în municipiul Sibiu a scăzut uşor procentul infectărilor, fiind, sâmbătă, de 13,22 la mie, faţă de 13, 45 cu o zi în urmă. Municipiul Sibiu este în carantină de la începutul săptămânii. 

Citește și:

Declarația pe proprie răspundere cu care locuitorii din Ilfov pot ieși din case. Ce localități sunt în carantină

Loading...
 
 

Citește și

  • carantina

    Alte două localități din județul Ilfov vor intra, începând de astăzi de la ora 22:00, în carantină, după creșterea mare a numărului de infectări cu COVID-19. Ordinul de carantinare al celor două localități: Chiajna și Bragadiru urmează să fie semnat în cursul zilei de vineri de Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne.

  • politist verifica un sofer cu masca de protectie

    Autoritățile din Constanța sunt obligate să recurgă la măsuri dure pentru a limita răspândirea noului coronavirus, după ce rata de infectare a ajuns, miercuri, la 8,78 de cazuri la mia de locuitori. Astfel, municipiul Constanța urmează să intre în carantină, cel mai probabil din weekend. Decizia de carantinare urmează să fie adoptată joi.