Mecanicul trenului de marfă care a lovit o garnitură staţionată, la Feteşti, era beat

trenuri-fetesti.jpg

Accident feroviar, la Fetești
foto: CFR Infrastructură

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Mecanicul trenului de marfă care a lovit o garnitură staţionată, în staţia Feteşti, judeţul Ialomiţa, se afla sub influenţa alcoolului.

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat joi dimineață că mecanicul de locomotivă al trenului privat implicat în accidentul de la Fetești era sub influența alcoolului.

Conform reprezentanţilor Poliţiei Judeţene Ialomiţa, mecanicul a fost testat alcoolscop, rezultând o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Feteşti în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei. 

Totodată, ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a declarant, joi, la Antena 3 că cel mai probabil, conductorul trenului a adormit. ”Totodată, sistemul de siguranţă automat care ar fi trebuit să frâneze trenul nu era funcţional", a mai declarat ministrul Cătălin Drulă.

Traficul feroviar este în continuare afectat

În continuare, poliţiştii continuă cercetarea la faţa locului alături de celelalte autorităţi din domeniu  pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului feroviar. Traficul feroviar este în continuare afectat. Accidentul a avut loc în noaptea de miercuri spre joi în zona gării Fetesti unde două trenuri de marfă s-au ciocnit in zona depoului. Unul dintre trenuri care transporta fier vechi a lovit un alt tren ce se pregătea să plece către Portul Constanţa pentru a fi încărcat cu ciment. Nu au existat victime, ci doar pagube materiale. Firele 1 şi 2 de circulaţie au suferit avarii la terasamentele de cale ferată şi  linia de electrificare. De asemenea, mai multe vagoane de marfă au fost distruse. 

Citește și:

VIDEO Accident feroviar grav. Două trenuri s-au ciocnit pe ruta București-Constanța

Trafic feroviar perturbat în urma vijeliilor. Unele trenuri au întârzieri de sute de minute, iar altele sunt anulate

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5

Adevarul