Mașina lui Elton John, de vânzare joi, într-o licitație la București. Vehiculul, un Maserati Spyder Turbo are un preț de pornire de 8000 de euro

Ultima actualizare:

    Acest Maserati Spyder Biturbo a aparținut lui Elton JohnFoto: artmark.ro
Acest Maserati Spyder Biturbo a aparținut lui Elton JohnFoto: artmark.ro

Cine nu a auzit de Elton John. Astăzi, în ziua în care artistul împlinește 74 de ani, o mașină pe care a condus-o în tinerețe, un Maserati Spyder Biturbo convertible poate fi cumpărată la o licitație organizată online la ora 18.30. Mașina are un preț de pornire de doar 8.000 de euro și potrivit specialiștilor a fost realizată după dorințele celebrului Elton John.

Vehiculul a fost proiectat de unul dintre experții Maserati, Bill McGrath și este scos la licitație de Casa Artmark. Artistul, acum în vârstă de 74 de ani a cerut în mod expres ca designul interior al exemplarului ales să fie diferit față de modelul original, astfel că scaunele maşinii au fost tapițate cu piele albă, iar marginile acestora au fost cusute cu roșu.

Ce dotări originale mai are mașina lui Elton John

Mașina lui Elton John are toate manualele sale în portofelul original din piele, alături de rola originală a pieselor și o serie de opțiuni și accesorii speciale instalate din fabrică înainte de livrarea către Elton John. Printre piesele originale se află jante de tip split rim, precum și o modernizare a echipamentului stereo cu unul Kenwood care, la vremea respectivă, a costat 4.000 de lire sterline. Toată documentația originală de livrare atestă în mod clar faptul că vehiculul a fost achiziționat de William A Bong Ltd., compania lui Sir Elton John.

Povestea mașinii lui Elton John

În epocă au fost realizate, în total, aproximativ 3.000 de astfel de modele de-a lungul a doar 10 ani, fiind un record de producție pentru Maserati Spyder. Printre cumpărătorii modelelor Spyder găsim, pe lângă Elton John, autentici pasionați de viteză, precum Alain Prost, celebrul pilot de curse care a fost de 4 ori campion Formula1, ori pe Ursula Piech, soția lui Ferdinand Piech, președintele grupului Volkswagen-Audi. Elegantul Maserati a fost proiectat și realizat de Zagato, celebra companie de designeri de talie mondială, și a participat la Campionatul Britanic de autoturisme de la sfârșitul anilor 1980, dar și la Campionatul European de autoturisme și Campionatul Mondial de autoturisme din 1987. Licitația unde a putut fi achiziționat celebrul Maserati are loc joi, 25 martie, ora 18:30, pe platforma Artmark Live.

Citiți și

Topul cumpărăturilor făcute la licitație de românii cu bani. Care este cel mai scump tablou, cea mai prețioasă carte

Ceas de 75.000 de euro, vândut la o licitaţie din București, săptămâna asta. Ce alte ceasuri scumpe s-au mai adjudecat

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net