Mărturiile enoriașilor despre preotul Vladmir a cărui soție s-a spânzurat după ce a devenit mamă

Ultima actualizare:

    Vladimir Florea, preotul a cărui soție s-a spânzurat în Săpămâna Marefoto: arhiva personală
Vladimir Florea, preotul a cărui soție s-a spânzurat în Săpămâna Marefoto: arhiva personală

Nenorocirea care s-a abătut asupra preotului Vladimir Florea în Săptămâna Mare i-a îngrozit pe apropiații lui, dar și pe enorașii care veneau la slujbe. Oamenii pe care preotul i-ar fi ajutat și chiar "vindecat", după cum chiar ei mărturisesc, i-au lăsat zeci de mesaje de condoleanțe pe pagina de Facebook după ce au aflat că soția lui a fost găsită spânzurată. Femeia de 37 de ani devenise mamă în urmă cu 6 luni.

Tragedie în Săptămâna Mare, în familia unui preot din Constanţa. Soţia lui Vladimir Florea s-a spânzurat, la vârsta de 37 de ani, la numai şase luni după ce a adus pe lume un băieţel. Anca-Ştefania Florea locuia alături de familie într-o casă din comuna Valui lui Traian.

Preotul Vladimir Florea și regretata lui soție Anca
Preotul Vladimir Florea și regretata lui soție Anca

De când au aflat teribila veste, oamenii care l-au cunoscut pe preotul Vladmir de la Oituz, așa cum este cunoscut în județul Constanța, nu-și explică cum omul care i-a ajutat să treacă peste greutățile vieții este chiar el acum într-o situație fără ieșire. Dincolo de mesajele de condoleanțe, oamenii i-ar fi lăsat de-a lungul timpul mărturii pe blogul personal despre cum preotul le-a alinat suferințele sau chiar i-a "vindecat" de boli. 

Preotul Vladmir, "vindecătorul" din Oituz

„Părinte mi-aţi schimbat viaţa, de când v-am cunoscut, totul e schimbat în viaţa mea, nu mă căsătoream nu-mi găseam locul şi când am venit la dumneavoastră la Oituz, v-aţi uitat în ochii mei, mi-aţi pus mâna pe cap, şi mi-aţi zis: Dumnezeu este mare ai încredre în El, crezi cu adevărat, facă-se voia Ta Doamne iar când am ieşit din biserică parcă zburam, eram o altă fiinţă nouă, era o fericire continuă. Doamne părinte Vladimir ce minuni mari face Dumnezeu prin dumneavastră. Vă iubim părinte, să trăiţi ani buni, fericiţi pe pământ, o să spun la toată lumea eu păcătoasa de mine Alina”, așa suna doar una dintre zecile de mărturii de pe site-ul de prezentare al clericului. 

"Sfinția voastră, vă mulțumesc pentru tot sprijinul acordat datorită dumneavoastră și bunului Dumnezeu, care lucrează prin harul Sfinției voastre, tata s-a făcut bine de boala de inimă. Era într-o stare foarte gravă, dar de când l-ați binecuvântat tensiunea tatălui meu este bună și merge pe picioare. Mulțumesc, Părinte. Dumnezeu să vă binecuvânteze, căci rar preoți am văzut ca dumneavoastră, Dumnezeu să va dăruiască tot binele din lume pentru binele pe care mi l-ați făcut. Doamne ajută! Maria din Spania", este mesajul unei alte femei.

Ca o ironie a sorții, preotul Vladmir nu a putut însă să facă nimic ca să o oprească pe soția sa care și-a pus capăt zilelor. Femeia devenise mamă de băiețel în urmă cu jumătate de an. 

Preotul Vladimir, acuzat de practici nebisericești

Preotul Vladimir Florea a slujit la biserica din Oituz în perioada 2011-2013, iar ulterior a fost transferat la Catedrala Arhiepiscopală Sfinţii Petru şi Pavel din Constanţa, pentru a fi ţinut sub observaţie canonică, după ce reprezentanţii Arhiepiscopiei l-au acuzat de practici şi rânduieli nebisericeşti. Presiunea oamenilor care au venit în continuare la Arhiepiscopie pentru a sta de vorbă cu preotul Florea i-a făcut pe reprezentanţii Bisericii să îi permită acestuia să oficieze, din nou, slujbe.

Preotul Vladimir, mesaj cutremurător după moartea soţiei 

Miercuri, 24 aprilie, Anca Florea a fost găsită spânzurată în casă, de rudele care au sunat la numărul unic de urgenţă 112. Din nefericire, medicii nu au mai putut face nimic pentru a o salva pe tânăra mămică.

'Dumnezeu să te ierte! Preoteasa mea bună şi blîndă la inimă, Anca-Ştefania, Îngerul meu care va veghea de sus din Împărăţia lui Dumnezeu, pentru Serafim şi Mine.  Cei care doriţi să vă luaţi rămas bun, o puteți face la Cimitirul Central', a scris preotul Vladimir Florea.

image
image
image
image
image
image
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
deschidere drum expres oradea jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net