Mărturii incredibile din spitalul groazei de la Suceava. Rudele pacienților sunt la capătul puterilor

Ultima actualizare:

    Suceava este primul oraș închis din România, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a „explodat”. O serie de nereguli au fost descoperite la Spitalul Județean, devenit focar de îmbolnăviri.
Suceava este primul oraș închis din România, după ce numărul cazurilor de Covid-19 a „explodat”. O serie de nereguli au fost descoperite la Spitalul Județean, devenit focar de îmbolnăviri.

În ultimele săptămâni, dramele au înlăcrimat Suceava, oraşul lovit crunt de noul coronavirus. Numărul persoanelor infectate care au decedat se ridica ieri la 30. Astfel, judeţul din nordul României se situează pe primul loc în ţară atât ca număr de persoane îmbolnăvite (printre care mulţi medici, asistente şi infirmiere), cât şi ca număr de decese.

Oraşul Suceava şi opt comune limitrofe se află de marţi în carantină, prin ordonanţă militară, din cauza îmbolnăvirii cu virusul SARS – CoV - 2. În jur de 155.000 de oameni nu mai pot ieşi din zonă. Situaţia Spitalului Judeţean din Suceava este în continuare cumplită, scrie adevarul.ro. Mai puţin de jumătate din personalul medical se află acum în prima linie a luptei cu COVID-19. În spitalul groazei se află aproximativ 300 de persoane internate, iar pacienţii se plâng de faptul că au parte de un tratament inuman.

Familie decimată

Doina Chirap, directoarea de îngrijiri medicale de la Spitalul Judeţean Suceava, trăieşte momente cumplite. Ea s-a infectat cu COVID-19 şi se află internată chiar la locul de muncă, în unitatea medicală. Soţul acesteia a decedat, răpus de noul coronavirus. Din păcate, s-a stins, din aceeaşi cauză, şi tatăl bărbatului, scrie adevarul.ro.În urma infectării cu virusul SARS - CoV - 2, şefa asistentelor şi a infirmierelor  de la Spitalul Judeţean Suceava este internată şi urmează un tratament medical. Boala a făcut ravagii în familia femeii. Soţul şi socrul directoarei, Iulian şi Toader Chirap, fuseseră, de asemenea, infectaţi cu noul coronavirus şi au decedat. 

Mărturii devastatoare

Rudele pacienţilor internaţi la Spitalul Judeţean Suceava acuză că bolnavii sunt trataţi inuman. Oamenii dezvăluie că bolnavii nu primesc nici apă, nici mâncare suficientă, nici tratamentul corespunzător. Scriitoarea Ioana Chicet – Macoveiciuc a relatat pe pagina ei de Facebook, „Prinţesa urbană”, că socrul ei se numără printre bolnavii internaţi în spitalul groazei. Bărbatul este în stare gravă, are pneumonie şi respiră atât de greu încât nu poate să vorbească. 

”În 24 de ore nu l-a văzut nici un medic. Nu a fost testat. Ştim de la el, am vorbit cu el constant până astă - seară (n.r. – marţi seară) la 8.  Nu este dus la dializă, deşi viaţa lui depinde de dializa făcută la trei zile. Azi s-a încheiat a patra zi. Nu i se ia glicemia, nu i se oferă tratament”, postează scriitoarea pe reţeaua socială.

“Cei care ne-au răspuns la telefon mint. Ba că a fost dus la dializă (nu a fost), ba că a fost văzut de medic (nu a fost văzut). Ştim de la el. De patru ore nu mai răspunde nimeni la nici un telefon. Nu primeşte oxigen, nu ştim dacă poate fi externat, nu ştim dacă ar putea fi locuri la urgenţă, dacă e ceva ce poate face cineva pentru el. De ce nu este dus măcar la dializă? De ce nu primeşte tratament? Un fir cu oxigen la pat? Omul se sufocă.  De ce l-au mai internat, dacă nu îl izolează (e în salon cu alţii), nu îl tratează, nu îl testează, ba îl mai şi privează de tratamentul şi procedurile care îl ţin în viaţă? Cine ia aceste decizii? Nu avem informaţii. Ce pare acum este că nu are nicio şansă”, îşi strigă femeia disperarea pe pagina de Facebook.

“Neschimbată de două zile”

Suceveanca Lili Orhei a arătat, tot pe reţeaua socială, o altă dramă. O femeie este imobilizată la pat, iar fiica pacientei se află în străinătate şi încearcă să comunice cu cadrele medicale telefonic, dar nu izbuteşte. „Ea este în Austria la muncă şi mama ei a fost internată în urmă cu două săptămâni la spital, pe secţia de diabet, şi a fost infectată cu COVID-19. Stă acum internată la etajul IV, camera P 16 şi este terminată”, susţine Lili Orhei. “Nu are apă, nu are mâncare, are nevoie de scutece de unică folosinţă. Stă neschimbată de două zile şi e disperată, deshidratată de la diaree. Ne mor părinţii în chinuri şi de foame. Voi ce faceţi?”, întreabă femeia.

 “Oraşul nu e mort!”

O filmare a oraşului Suceava, realizată marţi, în prima zi de carantină, cu ajutorul unei drone, arată străzi pustii. Filmarea a fost făcută de un tânăr, Radu Baran, care a postat ulterior imaginile pe Facebook. Experienţa a fost povestită de soţia acestuia, Mihaela Baran: „Da, străzile sunt goale! Dar oraşul nu e mort! Blocurile sunt pline de oameni ce au grijă de familiile lor, ce râd cu ai lor, plâng cu ai lor, se joacă, citesc, se roagă, se implică în tot felul de acţiuni sociale. Totul depinde de tine ca individ, cum interpretezi şi cum reacţionezi! Stai în casă? Fentezi autorităţile? Eşti empatic? Eşti cerebral? Tu scrii scenariul: în fiecare oraş, în fiecare ţară. E momentul în care suntem solitari, dar şi solidari!”. 

Poștașii trebuie să lase plicul cu bani la doi metri de pensionari

Procedură specială! Poştaşii din Suceava susțin că au primit instrucțiuni precise pe care trebuie să le urmeze pentru a evita contactul cu vârstnicii, în momentul în care le duc pensiile. Factorii poștali sunt obligaţi să pună pensiile în plicuri, împreună cu cupoanele, scrie adevarul.ro. Ei trebuie să lase plicul la doi metri distanţă de pensionar. Beneficiarul ridică plicul, scoate pensia, numără banii, semnează cuponul cu un instrument de scris propriu, după care îl reintroduce în plic. Plicul trebuie pus în locul de unde a fost ridicat, pentru a fi preluat de factorul poştal. Pensionarii care primesc pensia pe card trebuie să respecte ordonanţele militare prin care s-au stabilit regulile de distanţare socială.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net