Marți, 13. Cine a zis că ziua aceasta aduce ghinion. Ghidul superstițiilor

Ultima actualizare:

    Marți, 13 și pisica neagră sunt superstițiile care le dau multora fiori
Marți, 13 și pisica neagră sunt superstițiile care le dau multora fiori

Se spune că numărul 13 aduce ghinion și, dacă mai pui și ziua de marți despre care se spune că are trei ceasuri rele, atunci belelele pot fi și mai mari pentru superstițioși. Cine a zis că ziua de marți, 13 aduce ghinion. Iată și ghidul superstițiilor!

Astăzi este 13 iulie și a picat fix într-o zi de marți. Mulți superstițioși vor fi mai temători. Unii poate nici nu vor ieși din casă de frica unor accidente ori altor probleme neprevăzute.

Iar acest lucru se reflectă în satisticile asiguratorilor, care arată că șoferii sunt mai prudenți, astfel că într-o zi de marți, 13 sunt înregistrate cele mai puține evenimente rutiere.

Combinaţia marţi şi data de 13 este considerată fatidică și luăm măsuri. Totul a plecat de la faptul că într-o  zi de marţi, Constantinopolul a căzut în mâna otomanilor. Astfel că nici un grec nu va demara vreun proiect într-o zi de marţi, 13. Spaniolii, mexicanii şi latino-americanii au „martes trece”.

Şi, după cum consideră ei, marţea este ziua lui Marte, zeul roman al războiului, care aduce cu sine numai necazuri.

Evenimente care fac din marți, 13, o zi fatidică

Anticristul apare în Biblie în Capitolul al 13-lea din Apocalipsă, iar Adam, spun unii, a mâncat din fructul oprit într-o zi de marţi.

Marii conducători se temeau de ziua de 13. Spre exemplu, Sir Winston Churchill nu călătorea într-o astfel de zi decât dacă era absolut necesar.

La fel procedau şi Napoleon, Mark Twain sau Franklin Delano Roosevelt. Misiunea Apollo 13 a fost lansată la ora 13.13 şi abandonată în pe 13 aprilie 1970.

De ce numărul 13 aduce nenorociri

Sursele semnificaţiei zilei şi numărului 13 se regăsesc din cele mai vechi timpuri, chiar de la Adam și Eva, spun unii. De asemenea, există credinţa că numărul 13 aduce nenorociri întrucât la Cina cea de Taină au stat la masă 13 persoane – cei 12 apostoli şi Isus, înainte ca Mântuitorul să fie crucificat.

O altă sursă găsim în mitologia scandinavă, unde 12 zei s-au adunat la masă, iar apoi a apărut şi cel de-al 13-lea, Loke, care l-a omorât pe cel mai iubit dintre ei, Balder.  

Ziua de marţi are trei ceasuri rele după o regulă din astrologia orară. În astrologie, orele nu au 60 de minute şi fiecare zi începe cu altă oră, ceasul folosind planetele şi nu cifrele. A

stfel, marţea, trei ore sunt patronate de planeta Marte, planetă considerată malefică, iar cele trei ore sunt considerate şi ele rele. În restul săptămânii, sunt doar două ore.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
monede pexels jpg
concert pixabay jpg
ambuteiaj   masini viniet apentru bucuresti jpeg
grecia pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net