Când crede Gheorghe Mărmureanu că vine marele cutremur în România

646x404_3.jpg

Gheorghe Marmureanu susţine că seismele din ultimele ore nu au legătură cu un mare cutremur care va avea loc în zona seismică Vrancea
Foto Adevărul
Citeste tot despre: 

Seria cutremurelor din ultimele ore nu trebuie să ne îngrijoreze, susţine seismologul Gheorghe Mărmureanu. Expertul susţine că aceste seisme, deşi numeroase, nici măcar nu reduc sensibil tensiunile acumulate în zona seismică Vrancea şi nu au legătură cu viitorul cutremur catastrofal care va avea loc în România.

„Vorbim de cutremure obişnuite, care intră în cotidian, ca să spun aşa. Putem avea şi 60 de astfel ce cutremure într-o lună, dar acest lucru nu însemnă nimic. Nu au nici cea mai mică legătură cu următorul mare seism care va veni în zona seismică Vrancea. Aici vorbesc de un seism puternic, cu acceleraţii care pot avea urmări devastatoare. Acesta vine, cel mai probabil, spun eu, în 2040 cu aproximaţie de un an. Acest mare cutremur face parte din seria de seisme din care fac parte şi cele din 1838 şi 1940. Vorbim de o ciclicitate aici. Sigur, au mai fost şi unele intermediare cum a fost cel din 1802 sau chiar şi cel din 1977. Ca să aveţi o imagine, trebuie să vă spun că la cutremurul din 1838 acceleraţiile au fost atât de mari încât în zona Prahova s-au format falii apreciabile. Practic, pământul s-a rupt pe alocuri din cauza violenţei seismului”, a precizat expertul. 

Citește mai multe informații pe www.adevărul.ro

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1