Marian Roșca, șoferul rănit la Genova, a murit în spital

Ultima actualizare:

    Marian Roșca, șoferul român rănit în urma prăbușirii podului din Genova, a murit
Marian Roșca, șoferul român rănit în urma prăbușirii podului din Genova, a murit

Conform primelor informații oferite de MAE, doi români erau considerați decedați în urma tragediei din Genova, când podul Morandi s-a prăbușit și a luat odată cu el zeci de suflete. Marian Roșca, șofer de tir, unul dintre românii prinși sub dărâmăturile podului, a fost căutat cu disperare de către familie și prieteni, care au crezut preț de 24 de ore că Marian și-a găsit sfârșitul în urma prăbușirii construcției, căreia i-a cedat unul dintre piloni.

Podul Morandi s-a prăbușit marți, 14 august, în urma cedării unuia dintre pilonii de susținere. Printre victimele prinse în tragicul accident s-au numărat și doi români, care traversau în acel moment viaductul de pe autostrada A10. Unul a murit pe loc, în timp ce celălalt, Marian Roșca, a fost internat în spital 5 zile și găsit de către fratele lui la secția de reanimare, după ce acesta din urmă l-a căutat în mai multe locuri, inclusiv la morgă. Familia și prietenii l-au crezut inițial mort pe Marian, după ce pompierii au descoperit două cadavre în tirul pe care acesta îl conducea. 

[[{"fid":"3281277","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"TIR-ul la volanul căruia se afla Marian, în momentul în care podul din Genova s-a prăbuşit","field_subtitle[und][0][value]":"Foto: EPA"},"type":"media","attributes":{"title":"TIR-ul la volanul căruia se afla Marian, în momentul în care podul din Genova s-a prăbuşit","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

La scurt timp de la incident, însă, o veste importantă a adus bucurie în familia șoferului de tir: fratele acestuia l-a găsit pe Marian Roșca într-un spital, în stare de comă. Totuși, speranța că bărbatul se va face bine a fost brusc curmată de moartea acestuia, șoferul încetând din viață sâmbătă, 18 august, conform informațiilor oferite de presa italiană. 

[[{"fid":"3281279","view_mode":"imagine_articol","fields":{"format":"imagine_articol","field_file_image_alt_text[und][0][value]":"","field_file_image_title_text[und][0][value]":"Marian Roșca","field_subtitle[und][0][value]":""},"type":"media","attributes":{"title":"Marian Roșca","class":"media-element file-imagine-articol"}}]]

Marian Roşca avea 36 de ani și era din localitatea gorjeană Curtişoara. Acesta a plecat din ţară în urmă cu mai bine de şase ani şi s-a angajat pe post de şofer la o companie de transporturi din Franţa. Făcea frecvent curse între Italia şi Hexagon aducând și ducând marfă la bordul camionului său. Bilanțul morților în urma tragediei din Genova s-a ridicat la 43, iar alte 10 persoane sunt în continuare internate în spital. Autoritățile au anunțat că vor să amendeze compania care a lucrat la consolidarea podului recent, în 2016, și că vor reface podul, din oțel de data aceasta. De asemenea, oficialitățile vor dona o parte din banii de reparație ai podului și familiilor celor răniți.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
pinguin chinstrap istock jpg
Joe Biden in timpul discursului din 7 martie 2024 Foto EPA EFE jpg
cum să cureţi mobila din lemn jpeg
image png
criza epilepsie jpg
Traficul din Bucureştiul de altădată, în imagini jpeg
image png
petre roman mineriada jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net