Marele portar român Helmut Duckadam a schimbat daruri cu Donald Tusk

helmut_duckadam-donald_tusk.jpg

Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, l-a invitat pe idolul său din tinerețe, marele sportiv Helmut Duckadam, să se întâlnească la Sibiu
Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, l-a invitat pe idolul său din tinerețe, marele sportiv Helmut Duckadam, să se întâlnească la Sibiu
FOTO: Facebook

O întâlnire de zile mari a avut loc la Sibiu, miercuri, 8 mai. Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, l-a invitat pe idolul său din tinerețe, marele sportiv Helmut Duckadam, să se întâlnească la Sibiu. Au făcut schimb de daruri, iar marele nostru portar i-a dărut palincă făcută de el în 2006.

Helmuth Duckadam, celebrul portar al Stelei care în urmă cu 33 de ani a apărat cele patru penalty-uri de la Sevilla, a fost invitat miercuri, 8 mai, de președintele Consiliului European, Donald Tusk, la Sibiu.

Helmut Duckadam a schimbat daruri cu Donald Tusk

Întâlnirea dintre cei doi a avut loc după ce Donald Tusk a susținut un discurs memorabil, în limba română, cu ocazia preluării președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene de către România.

“Aş vrea să fac un apel la români să apere. Vreau să apere în România fundamentele civilizaţiei noastre politice, libertatea, integritatea, respectarea adevărului în viaţa publică, statul de drept şi Constituţia, să le apere cu aceeaşi hotărâre cu care Helmuth Duckadam a apărat acele patru penalty-uri la Sevilla în finala Cupei Campionilor. Atunci şi mie mi s-a părut imposibil, dar el a reuşit. Şi voi veţi reuşi”, a rostit Donald Tusk, la București, pe 7 ianuarie 2019.

Câteva zile mai târziu, impresionat de discursul lui Tusk, Helmut Duckadam a făcut public faptul că i-a pregătit un cadou, în semn de recunoștință pentru cuvintele elogioase.

Oficialul european a sugerat, însă, ca acest cadou să îi fie înmânat în cadrul unei întâlniri față în față, care s-a concretizat miercuri, 8 mai, la Sibiu, unde Tusk va veni pentru summitul european.

Cei doi s-au îmbrățișat, apoi și-a făcut daruri.

duckadam-manusi_portar-donald_tusk.jpg

Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, a primit în dar mănuși de portar cu autograf de la Helmut Duckadam
Președintele Consiliului Uniunii Europene, Donald Tusk, a primit în dar mănuși de portar cu autograf de la Helmut Duckadam
FOTO: Facebook

“Deoarece după ce a vorbit așa de frumos despre mine, am vrut să îi fac un cadou, o atenție, o pereche de mănuși, niște pălincă făcută de mine. Este prima palincă făcută de mine, în 2006”, a expicat Helmut Duckadam.

Mănușile au fost de portar, cu autograful lui Duckadam, dar Donald Tusk a primit și un tricou personalizat cu numele lui Donald Tusk. Micile cadouri l-au încântat pe președintele Consiliului Uniunii Europene care părea bucuros ca un copil.

Citește și Ce delicatese vor mânca liderii UE la summit-ul de la Sibiu

Citește și Alegeri europarlamentare în 2019. Pe cine votăm pe 26 mai

Loading...
 
 

Citește și

  • donald tusk ateneul roman

    Joi, 10 ianuarie, România a preluat oficial președinția Consiliului Uniunii Europene, ocazie cu care liderii UE s-au strâns la București pentru a celebra acest eveniment. Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, Donald Tusk, preşedintele Consiliului European, şi alţi 28 de comisari europeni au aterizat în Capitală pentru a participa la ceremonia de preluare a Președinției. Pe lângă ei s-au aflat alte zeci de oficialităţi europene, precum şi 70 de jurnalişti străini.

  • romania preia presedintia consiliului ue

    Oficialii de la Bruxelles vin în București pentru preluarea oficială a preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene de către ţara noastră. Joi, de la ora 20.00, la Ateneul Român va fi ceremonia oficială. Uite ce trebuie să facă România în următoarele șase luni!

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1