Marea recalculare a pensiilor. Inspectorii de Muncă, detașați la Casele de Pensii

Ultima actualizare:

    Inspectorii de Muncă vor participa la recalcularea celor 5 milioane de pensii
Inspectorii de Muncă vor participa la recalcularea celor 5 milioane de pensii

O parte dintre inspectorii de Muncă vor fi detașați! Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a anunțat că are nevoie de aceștia la Casele de Pensii, pentru cel puțin șase luni, ca să lucreze dosarele de recalculare a pensiilor.

Peste 70 de angajați din inspectoratele teritoriale de muncă vor fi detașați în casele teritoriale de pensii pentru o perioadă de până la șase luni, pentru a susține efortul de evaluare a dosarelor de pensii din toată țara.

Protocolul încheiat pe 1 martie, între Ministerul Muncii, Inspecția Muncii și Casa Națională de Pensii Publice, stabilește colaborarea dintre cele două instituții, pentru următoarele 18 luni.

70 de inspectori de Muncă, detașați ca să recalculeze pensii

Inspecția trebuie să susțină cu personal suplimentar procedura de evaluare a dosarelor din sistemul public de pensii.

”De asemenea, casele de pensii din țară vor identifica, în perioada următoare, soluții pentru a completa necesarul de echipamente și alte dotări, astfel încât tot personalul mobilizat prin detașare, pentru evaluarea dosarelor, să poată intra rapid în activitate”, au transmis reprezentanții Ministerului Muncii.

Raluca Turcan a anunțat la finalul lunii ianuarie că pensiile vor fi recalculate după o formulă negociată în coaliția de guvernare.

5 milioane de pensii vor fi recalculate

Procesul de evaluare a dosarelor de pensie va avea loc pentru aproximativ 5 milioane de pensionari, iar pentru acest proces ar fi nevoie de încă 500 -1.000 de oameni care să facă recalcularea pensiilor, potrivit ministrului.

Ministrul Muncii a declarat că procesul va fi extrem de laborios şi presupune ca toate dosarele să intre într-un format electronic pe anumiţi indicatori, după care se va termina procedura legislativă.

Când va fi gata legea, se va declanşa procesul de recalculare şi într-o perioadă scurtă de timp pensiile vor intra la plată recalculate.

Turcan a spus că nu vor exista scăderi de pensii, ci o recalculare, pentru a se introduce mai mulţi indicatori care să reflecte contributivitatea în valoarea pensiei, iar cei care ar obţine pe noua formulă pensii mai mici vor rămâne la nivelul actual.

Citește și: 

Ministrul Muncii, Raluca Turcan: „Pensiile nu pot crește cu 40%. Este o iluzie. Imposibil”

Milioane de pensionari, afectați. Vor să schimbe formula de calcul a pensiilor. Creșterea cu 40% este constituțională

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
supa oase1 jpg
pod pixabay jpg
piatra neamt jpg
4325ad6e 8121 4bcc a4cc efe2d686fa2c jpeg
smoothie ovaz1 jpg
Regele Charles Kate Middleton jpg
Vitamina FOTO Shutterstock jpg
lapte pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net