Marcel Ciolacu: „Îmi dau demisia din Parlament ca să nu primesc pensie specială”. Orban: „O minciună sfruntată!

marcel-ciolacu.jpg

Marcel Ciolacu în Parlament
Marcel Ciolacu își anunță demisia din Parlament cu o zi înainte de încheierea mandatului său

Marcel Ciolacu, șeful PSD, a declarat că își dă demisia din Parlament înainte de dizolvarea acestuia pentru a nu primi pensie specială. Reacția lui Ludovic Orban? Premierul spune că totul este o cacealma, o „minciună sfruntată”. Se pare că spiritele se încing acum, pe ultima sută de metri, odată cu apropierea zilei în care românii vor merge la vot.

Nu mai știu ce să facă și cum să-și atragă electoratul de partea lor! Sunt în stare de aproape orice, chiar și să renunțe la pensiile speciale pentru care au pledat atât de vehement, pensii ce le-ar oferi pe viață un trai decent și călduț. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, în încercarea disperată de a mai câștiga câteva voturi, a anunțat pe pagina sa de Facebook că își va da demisia din Parlament înainte de încheierea mandatului în așa fel încât să nu mai poată primi pensie specială. Asta, după  ce social-democrații dar și alte partide politice au tras cu dinții de acești bani plătiți din buzunarele noastre. Reacția lui Ludovic Orban nu a întârziat să apară. Premierul a spus răspicat că acestea sunt doar niște promisiuni deșarte, niște minciuni menite să atragă simpatizanți și voturi în plus la alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Președintele PSD, Marcel Ciolacu a anunțat, luni pe Facebook, că va demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensia specială care se acordă parlamentarilor cu mandate întregi. Alături de liderul PSD și-a anunțat demisia din Camera Deputaților și liderul grupului Alfred Simonis, transmite Hotnews . De precizat este că PSD a promovat în Parlament introducerea pensiilor speciale pentru diferite categorii de angajați și demnitari.

mesaj-facebook-marcel-ciolacu.jpg

Mesajul lui Marcel Ciolacu pe Facebook, captură foto
Marcel Ciolacu spune că vrea să renunțe la pensia lui specială, deși PSD a fost inițiatorul legii care oferă un astfel de privilegiu
Sursa foto: Facebook

Marcel Ciolacu: „Cât contribui, atât primești”

Iată mesajul șefului PSD:

„Cât contribui, atât primești – este singurul principiu corect care trebuie să stea la baza pensiei. Voi #demisiona din Parlament în ultima zi de mandat pentru a #nu beneficia de #pensie specială! La fel am făcut și acum patru ani, la fel voi face și acum. Legea spune că pensiile speciale se acordă doar pentru cei care au cel puțin un mandat întreg de parlamentar. În mandatul meu, #PSD a asumat o direcție clară în ceea ce privește această nedreptate crasă la adresa milioanelor de pensionari care au pensii pe baza contributivității. Am inițiat și am votat legea prin care toate pensiile speciale care depășesc 7 mii de lei sunt impozitate cu 85%. Nu este suficient, dar este singura varianta constituțională în acest moment. Îmi doresc să reușim ca împreună să îi dăm jos pe toți cei care s-au cocoțat pe Everestul financiar al pensiilor speciale. O bună ocazie a fost ratată din nou de Guvernul Orban în acest an, când a refuzat să dea o #ordonanțădeurgență pentru #eliminareapensiilorspeciale, act normativ care s-ar fi aplicat imediat. Câteva miliarde bune de lei economisite astfel ar fi fost mult mai utile la #Sănătate în lupta cu pandemia sau pentru a pregăti școlile pentru ca elevii să-și poată continua procesul educațional!!", a scris președintele PSD pe pagina lui de Facebook.

Liderul deputaților PSD, Alfred Simonis: „Nu vreau pensie specială!”

După anunțul făcut de Ciolacu și liderul deputaților PSD Alfred Simonis a scris pe Facebook că va demisiona în ultima zi de mandat pentru a nu beneficia de pensie specială. "Nu vreau pensie specială! Pensia trebuie să fie rezultatul contributivității, nu al vreunei funcții. De aceea, îmi voi da demisia din Parlament în ultima zi de mandat, pentru a nu beneficia vreodată de pensie specială! Conform legii, pensiile speciale se acordă doar dacă parlamentarii au cel puțin un mandat întreg. Nu am de gând să încasez bani care nu mi se cuvin", scrie Simonis pe pagina sa de socializare.

Demersul social-democrațiilor apare în plină campanie electorală și după ce ani de zile PSD a promovat, susținut și extins privilegiile pensiilor speciale acordate diferitelor categorii profesionale.

ludovic-orban.jpg

Ludovic Orban în ședință de Guvern
Orban este șocat de ipocrizia PSD

Ludovic Orban: „O minciună sfruntată. Praf în ochii alegătorilor. Sunt șocat”

Reacția lui Ludovic Orban nu a întârziat să apară. Premierul a catalogat drept demagogic demersul parlamentarilor care au anunţat că vor demisiona înainte de terminarea mandatului pentru a nu mai beneficia de pensie specială. El a susţinut că acest lucru este "o minciună sfruntată", "praf aruncat în ochii alegătorilor". Iată mesajul șefului PNL:

"Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată. (...) Este praf aruncat în ochii alegătorilor şi, din păcate, nu doar preşedintele PSD şi alţi lideri PSD cochetează cu astfel de poziţii demagogice în plină campanie electorală. Sunt şocat literalmente de lipsa totală de respect a PSD faţă de români, faţă de oameni", a declarat liderul liberalilor, luni seara, într-o intervenţie telefonică la Realitatea Plus, transmite Agerpres. Premierul a spus că nu ar fi crezut că PSD poate fi capabil "de o asemenea demagogie mincinoasă".

Ludovic Orban: „Ciolacu beneficiază de pensie specială pentru că are mai multe mandate”

"În primul rând, domnul Ciolacu şi cu ceilalţi pesedişti care au anunţat că îşi vor da demisia ca să nu beneficieze de pensie specială, cei mai mulţi au mai multe mandate, deci ei deja beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu are un mandat întreg 2012 - 2016, el fiind la al doilea mandat. Nu este adevărat că cine îşi dă demisia nu mai beneficiază de pensie specială. Domnul Ciolacu va avea din patru ani de mandat calculată indemnizaţia pentru acest mandat o zi în minus. (...) PSD a inventat pensiile speciale. Legea privind statutul deputaţilor şi senatorilor a fost modificată şi s-au introdus pensiile speciale în legislatura trecută, singurul partid care a votat împotrivă a fost PNL", a susţinut Ludovic Orban.

Orban îi oferă lui Ciolacu o soluție simplă pentru desființarea pensiilor speciale

Preşedintele PNL a subliniat că soluţia pentru a nu mai exista pensii speciale nu este să îşi dea cineva demisia înainte de încheierea mandatului. "E o soluţie foarte simplă şi îi solicit domnului Ciolacu, dacă vrem să se desfiinţeze pensiile speciale pentru parlamentari - că tot au majoritate parlamentară -, să convoace Birourile permanente reunite săptămâna asta şi împreună să adoptăm unul din proiectele de lege prin care se propune modificarea legii privind statutul deputaţilor şi senatorilor în sensul abrogării articolului 49, astfel încât să nu mai beneficieze niciun parlamentar sau fost parlamentar de pensie specială. Demagogia asta cu demisia înainte de terminarea mandatului că nu mai primeşti pensie specială este pur şi simplu o minciună sfruntată", a afirmat Orban.

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1