Maratonul vaccinării de la București s-a încheiat. Câte persoane s-au imunizat. Despre „vaccinarea cu buletinul”

Ultima actualizare:

    Maratonul vaccinării anti Covid de la București s-a încheiat luni, 10 mai, la ora 08.00
Maratonul vaccinării anti Covid de la București s-a încheiat luni, 10 mai, la ora 08.00

Maratonul vaccinării de la București s-a încheiat, iar evenimentul a fost un succes căci, potrivit informațiilor primite din partea autorităților, numărul de persoane vaccinate a fost dublu față decât se aștepta. Mai exact, în cele trei zile de maraton, la Sala Palatului și Biblioteca Națională s-au imunizat aproape 20 de mii de bucureșteni.

Maratonul vaccinării de la București s-a încheiat. Viorel Jinga: „A fost peste așteptările noastre”

Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila din București, a declarat că maratonul vaccinării la București a fost peste așteptările tuturor. El a adăugat că mulți dintre cei care au venit să se vaccineze aveau comorbidități și istoric de reacții alergice, dar nu au fost înregistrate cazuri de reacții adverse deosebite în urma vaccinării. „A fost peste așteptările noastre. Ne bucurăm că bucureștenii și cei din jurul Bucureștiului au avut încredere în noi”, a spus la Digi24. 


    Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, s-a declarat impresionat de numărul mare de bucureșteni care au dorit să se imunizeze anti Covid
Viorel Jinga, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, s-a declarat impresionat de numărul mare de bucureșteni care au dorit să se imunizeze anti Covid

Inițial, la maratonul de vaccinare au participat 1.200 de voluntari - medici, asistenți medicali, rezidenți, studenți la medicină - dar din cauza fluxului mare de oameni care s-au prezentat la cele două centre, au fost chemați și  alți voluntari aflați pe listele de rezervă. Astfel, s-a ajuns la un total de 1.350 de voluntari – medici, asistenți medicali și studenți. „La un moment dat, a fost un flux atât de mare, încât am zis să nu se stea mult la coadă – și în general nu s-a stat mai mult de 15 minute – și la o simplă chemare pe WhatsApp ne-am trezit cu foarte mulți rezidenți pe care a trebuit să-i trimitem și acasă la un moment dat, fiind foarte mulți”, a mai declarat Jinga.

Maratonul a început vineri, la ora 16:00. Centrele de la Sala Palatului și Biblioteca Națională vor fi redeschise peste 3 săptămâni, când oamenii vaccinați în acest weekend vor primi rapelul. De asemenea, tot atunci, sunt așteptați și alți români la vaccinare.

Cum te poți vaccina în România

Campania de vaccinare în România a început la 27 decembrie 2020, iar imunizarea s-a efectuat în etape. În prima etapă s-au imunizat cadrele medicale și angajații din spitale, în a doua etapă au fost vaccinate persoanele cu vârste de peste 65 de ani, bolnavii cronici și persoanele care lucrează în domenii esențiale, iar în etapa a treia se vaccinează restul populației. La început, imunizarea se efectua cu programare, însă azi avem mult mai multă libertate în sensul că oricine vrea se poate vaccina doar cu buletinul. Fără programare, fără să aștepte zile sau săptămâni să-i vină rândul, fără acte sau alte documente, exceptând cartea de identitate. 


    Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul SănătățiiSursa foto: Guvernul României
Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul SănătățiiSursa foto: Guvernul României

Astfel, cine dorește se poate prezenta în orice centru de vaccinare doar cu buletinul și se poate vaccina, în limita locurilor disponibile. Prioritate au, în continuare, cei care își fac o programare. Dacă ai peste 60 de ani, poți fi vaccinat pe parcursul întregii zile, dacă există un loc liber. Dacă ai sub 60 de ani, te poți vaccina după ora 14:00, tocmai pentru a oferi în continuare prioritate persoanelor peste 60 de ani, a explicat secretarul de stat Andrei Baciu, la Digi 24.


    La centrele de vaccinare Drive-Thru te poți imuniza fără programre și doar cu buletinul
La centrele de vaccinare Drive-Thru te poți imuniza fără programre și doar cu buletinul

Centre Drive-Thru

  • Deva: program 10.00 – 19.00, de de luni până duminică
  • Cluj Napoca – program 08.00 – 20.00, de luni până duminică
  • Arad – program 08.00 – 20.00, de luni până duminică
  • București: program 08.00 – 20.00, de luni până duminică
  • Oradea: program 08.00 – 20.00, de luni până duminică
  • Timișoara, program 08.00 – 20.00, de luni până duminică
  • Iași, program 08.00 – 20.00, de luni până duminică
  • Bistrița: 08.00 – 20.00, program 8 – 9 mai
  • Focșani: 09.00 – 18.00 Focșani Mall

Maratoanele vaccinării în țară

  • 4 – 11 mai: Maratonul vaccinări în rețeaua sanitară a MAPN din București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași și Timișoara, non stop
  • 7 – 9 mai: a avut loc maratonul vaccinării la București și Arad
  • 8 – 9 mai: a avut loc Maratonul vaccinării la mall la Focșani
  • 10 – 17 mai: Maratonul vaccinării la Craiova pe stadionul Ion Oblemenco
  • 14 – 16 mai: Maratonul vaccinări la Cluj Napoca, Constanța, Târgu Mureș, Petroșani, Ploiești și Iași
  • 14 – 16 mai: Maratonul vaccinării Mehedinți – Severin Shopping Centru, vineri 14 mai, orele 14.00 – 21.00, sâmbătă 15 mai, orele 08.00 – 21.00, duminică 16 mai, 08.00 – 21.00

Un eveniment special privind vaccinarea se desfășoară și la Castelul Bran, în fiecare weekend, timp de o lună. Vineri între orele 14.00 – 20.00, sâmbătă de la 10.00 la 20.00 și duminică între 10.00 și 18.00.


    Campania de vaccinare anti Covid continuă în România
Campania de vaccinare anti Covid continuă în România

Vaccinarea anti Covid în România continuă. Bilanț

Bistrița Năsăud

Un număr de 1.068 de persoane au fost imunizate, sâmbătă şi duminică, în cadrul primului centru de vaccinare drive-through din judeţul Bistriţa-Năsăud, amenajat în parcarea unui centrul comercial din municipiul reşedinţă, potrivit datelor transmise de Instituţia Prefectului.

Sibiu

Un număr de 630 de sibieni s-au vaccinat, duminică, la Summitul Muzical European al Vaccinării desfăşurat la sediul Filarmonicii de Stat din municipiul Sibiu, un eveniment în cadrul căruia oamenii s-au putut imuniza cu serul produs de Pfizer, fără programare, în timp ce în faţa clădirii au avut loc concerte toată ziua

Botoșani

Peste 800 de persoane au venit să se imunizeze la "Maratonul vaccinării" desfăşurat, vineri, sâmbătă şi duminică, în Parcul regional de agrement "Cornişa" din municipiul Botoşani, a anunţat directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Botoşani, medicul Monica Adăscăliţei.

Dolj

Pe Stadionul "Ion Oblemenco" din Craiova va fi deschis, în perioada 10-17 mai, un centru maraton de vaccinare, care va funcţiona 24 de ore din 24, unde locuitorii judeţului Dolj şi nu numai se pot vaccina doar prezentând cartea de identitate, a informat Instituţia Prefectului.

Campania maraton se numeşte "Ia-ţi revanşa! Vaccinează-te!; Doljul câştigă maratonul vaccinării pe Stadionul Ion Oblemenco"!, iar noul centru de vaccinare va avea 10 fluxuri.

Maratonul vaccinării de la bucurești va fi reluat peste trei săptămâni, când se va efectua rapelul. Vor fi acceptate inclusiv persoanele care vor dori să se vaccineze cu prima doză, transmit organizatorii.

CITEȘTE ȘI: Peste 18.000 de persoane s-au vaccinat la Maratonul din Bucureşti. Vaccinarea continuă

image
image
image
image
image
image
iasi oras romania jpg
masa de pranz jpeg
ligia deca cozi gradinite de vara inscriere 842028 webp
medic jpg
foto1 viol jpg
ce te impiedica sa ai mai multi bani 1536x864 jpg
bani divort1 jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net