Managerul Spitalului Victor Babeș avertizează! Pacienții vindecați de COVID-19 pot face din nou boala, într-o formă mai gravă

Ultima actualizare:

    Peste 4 milioane de decese în toată lumeafoto: GettyImages
Peste 4 milioane de decese în toată lumeafoto: GettyImages

Pacienții vindecați de COVID-19 pot face din nou boala, într-o formă mai gravă. Medicul Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ,,Victor Babeș” din Capitală, a explicat că persoanele care au trecut prin boală ar putea să se reinfecteze și să facă o formă mult mai severă ulterior.

„Simpla trecere prin boală fără dublarea de vaccin nu oferă o garanţie în acest sens. Pacienţi care au trecut prin boală pot face un al doilea episod în lipsa unui vaccin poate chiar mai sever, nu putem să garantăm niciodată că va fi o formă mai puţin severă chiar şi acesta al doilea episod care apare la un pacient este o evidenţă a faptului că răspunsul lui imun nu este unul adecvat”, a spus marți medicul Simin Florescu, în cadrul dezbaterii „Anticorpii monoclonali – soluţie în criza COVID-19”.

„Aceasta este realitatea. Aşa că totdeauna trebuie dublat de vaccin. Nu putem considera la un pacient care a trecut prin boală că al doilea episod va fi unul uşor, nu avem niciun fel de garanţii pentru acest lucru. De aceea se şi recomandă vaccinarea în mod general a tuturor pacienţilor, indiferent de trecerea prin boală”, a adăugat acesta.

Referitor la utilizarea anticorpilor monoclonali în tratamentul pacienților cu COVID, medicul a susținut că poate să reprezinte o parte din soluţie pentru pandemie, dar aceasta „nu poate să fie singura soluţie”.

„Problema este că nu sunt disponibile în cantităţile dorite pe plan internaţional. Acolo este problema, la nivel de producţie mai degrabă. (..)

Există o parte a pacienţilor care ori nu răspund deloc la vaccinul administrat, dar este un număr foarte mic de pacienţi, ori pacienţi la care imunitatea postvaccinală se epuizează mai rapid decât ne-am aştepta.

La aceşti pacienţi într-adevăr administrarea de anticorpi poate să reprezinte o soluţie. Deşi este o utilizare raţională şi eficientă, dar nu poate fi extinsă pe scară largă, nu poate să înlocuiască vaccinarea”, a mai spus medicul. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Cireșe în Piața Cibin din Sibiu în luna aprilie 2024 Colaj Ora de Sibiu
image
image
image
image
image
image
magazin malle jpg
gunoi freepik jpg
masina sicriu mecum auctions jpg
vaza flori jpg
banner mama luiza melencu png
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net