MAI va avea noi elicoptere pentru operatiuni medicale. Aşa vor arăta noile aeronave

Ultima actualizare:

    Elicopterele de salvare vor intra în dotarea mai în următoarele 48 de lunifoto: Guvern
Elicopterele de salvare vor intra în dotarea mai în următoarele 48 de lunifoto: Guvern

Ministerul Afacerilor Interne va avea noi elicoptere pentru operaţiuni medicale şi de căutare-salvare. Anunţul a fost făcut de Guvern. Vor fi cumpărate 10 astfel de aeronave care vor fi folosite pentru căutări şi salvări de victime în munţi sau în medii greu accesibile. Acestea vor fi achiziţionate în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene.

Proiectul se vad esfăşura pe o perioadă de 48 de luni, iar achiziţia elicopterelor se va face etapizat.

Aşa arată elicopterele MAI care vor salva vieţi

În prima etapă, vor fi achiziţionate patru elicoptere uşoare multifuncţionale, complet echipate pentru misiuni aero-medicale şi de căutare-salvare în mediul montan sau medii greu accesibile, urmând ca în a doua etapă să fie achiziţionate alte şase.  Acordul-cadru a fost semnat luni, între Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul General de Aviaţie şi furnizor.  Aeronavele urmează să fie aduse de Airbus Helicopters România, potrivit comunicatului Guvernului.

Elicopterele de salvare vor fi cumpărate prin priecte finanţate de fonduri europene
Elicopterele de salvare vor fi cumpărate prin priecte finanţate de fonduri europene

Cu acestă ocazie, premierul Viorica Dăncilă a subliniat că  "Achiziţionarea elicopterelor noi echipate complet pentru intervenţii în caz de urgenţă este un demers imperativ în condiţiile în care flota de care dispun în acest moment autorităţile este insuficientă pentru a răspunde intervenţiilor medicale şi de căutare-salvare şi, în special, pentru operaţiunile de salvare montană”. Premierul a mai spus că în acest fel se face un pas important care se adaugă celorlalte demersuri ce fac parte dintr-un nou concept al managementului pentru situaţii de urgenţă - VIZIUNE 2020.

Proiectul Viziune 2020 este finanţat prin Programul Operaţional Infrastructură Mare şi are drept obiectiv dotarea cu tehnică de intervenţie, în scopul reducerii timpului de răspuns în situaţii de urgenţă şi asigurarea unei reacţii rapide şi eficiente la dezastre a echipajelor de intervenţie. Proiectul presupune trei paliere de dezvoltare prin achiziţionarea tehnicii care să susţină intervenţiile în mediile aerian, terestru şi maritim.

Aeronavele Ministerului de Interne

Ministerul Afacerilor Interne, prin operatorul său aerian - Inspectoratul General de Aviaţie - dispune în prezent de 22 de aeronave, respectiv 20 de elicoptere şi 2 avioane, reprezentând un grad general de asigurare de 56% faţă de totalul prevăzut în Strategia dezvoltării aviaţiei Ministerului Afacerilor Interne 2010-2020, aprobată prin Hotărârea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării nr. 132.496/05.10.2010.

Din totalul de 14 elicoptere uşoare aflate în dotare, 10 sunt destinate executării misiunilor aeromedicale, dar niciuna dintre aceste aeronave nu este echipată conform specificului misiunilor de căutare-salvare, respectiv misiunilor de salvare din medii montane, din mediul maritim sau din medii greu accesibile.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net