Mai sunt 4 zile până la vacanța de Paște și 1 Mai! Uite cum arată Litoralul

litoral.jpg

Cu câteva zile înainte de Paște și 1 Mai, turiștii vor anima plaja. Deocamdată, la mare sunt doar câțiva plimbăreți
Cu câteva zile înainte de Paște și 1 Mai, turiștii vor anima plaja. Deocamdată, la mare sunt doar câțiva plimbăreți
Fotografii: Sever Gheorghe

Zeci de mii de români sunt așteptați să petreacă minivacanța de Paște și 1 Mai la mare. Astfel că pregătirile sunt în toi. Excavatoarele au tasat plajele, iar acum proprietarii fac ultimele retușuri. Aranjează nisipul, pun umbrelele și refac barurile. În plus, la magazine și gherete de tip fast-food bidineaua și vopseaua sunt nelipsite.

Mai sunt patru zile până când turiștii vor lua cu asalt litoralul. Iar anul acesta, vacanța e mai lungă. Bugetarii au punte între Paște și 1 Mai, astfel că norocoşii vor avea la dispoziție chiar şi zece zile libere. Unii le vor petrece la malul mării,unde pregătirile sunt în toi.

Duminică, reporterii Click! au dat o raită prin Mamaia. Patronii nu și-au luat liber, ci au venit să muncescă.

2.jpg

Ion Iancu, concesionarul unei plaje din Mamaia, amenaja de zor
Ion Iancu, concesionarul unei plaje din Mamaia, amenaja de zor
Pe Ion Iancu, concesionarul plajei ”Mysteryum Beach” l-am găsit la treabă. Grebla nisipul și tocmai reușise să amplaseze umbrele, noi toate.

Vor închiria șezlongul cu 15-20 de lei

”An de an, deschidem printre primii și vrem să le punem turiștilor la dispoziție condiții dintre cele mai bune. Am schimbat dușul, umbrelele, saltele la șezlonguri, am curățat și revopsit barul. Pentru început, vom închiria șezlongul și umbrela cu 15-20 de lei”, ne spune bărbatul.

3.jpg

Ion Manea vopsea singur locul unde va pregăti fripuri, shaorma și alte bunătăți
Ion Manea vopsea singur locul unde va pregăti fripuri, shaorma și alte bunătăți
Ion Manea are o shaormerie și își dorește să aibă cât mai mulți clineți. Știe că aspectul face toți banii. ”Vopsim ca să fie curat și frumos, altfel turiștii nu vor cumpăra de la noi. De vineri, 26 aprilie, vom începe treaba”.

Vecinul de vizavi are un magazin cu de toate. Și-a adus un ajutor ca să termine mai repede de pus la punct totul. Doar că are o mare problemă: lipsa angajaților.

”Nu găsim oameni care să vrea să lucreze, deși le ofer un salariu de 2.500 de lei pe lună, cazare și masa. Voi vinde eu până la urmă”, ne-a spus Bogdan Buruiană.  Dar nu toți cei care au afaceri pe litoral vor deschide de 1 Mai, ci vor aștepta până în iunie, când vadul va fi mare.

4.jpg

Bogdan Buruiană se plânge că nu găsește oameni care să vândă la magazinul lui
Bogdan Buruiană se plânge că nu găsește oameni care să vândă la magazinul lui
Primul val de turişti urmează să ajungă pe litoral pe 26 aprilie, iar al doilea după Paște. Cu toții vor anima plajele și falezele până pe 5 mai.

40.000 de români vor petrece vacanța de Paște la mare

”Ne așteptăm la 40.000 de vizitatori, dintre care doar 25.000 vor fi turiști. Adică cei care se vor caza. Așa restaurantele, stațiunile vor fi pline, dar de constănțeni, bucureșteni care vor veni în plimbare”, ne-a declarat Dragoș Răducan, prim-vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

Statisticile oficiale arată că, în această perioadă, vor fi disponibile 34.500 locuri clasificate de Ministerul Turismului, cu 20% mai multe față de 2018, când au fost 28.100.

Cele mai multe sunt în Mamaia, Năvodari și Eforie Nord. La polul opus este Vama Veche, unde vor fi 822 de locuri, din 3.116 clasificate.

A făcut prima baie pe anul acesta

Bucureștenii și constănțenii au dat o fugă până la mare și în weekend-ul care tocmai a trecut. Au mâncat, s-au plimbat, au înălțat zmeie și s-au jucat în nisip. Au fost 12 grade Celsius, mai mult înnorat și a bătut vântul.

5.jpg

Răzvan a făcut prima baie în mare pe anul acesta, când apa are doar 10 grade Celsius
Răzvan a făcut prima baie în mare pe anul acesta, când apa are doar 10 grade Celsius

Cu toate acestea, Răzvan, 30 de ani, a vrut să arăte că este curajos și a făcut baie în apa rece ca gheața, care are doar 10 grade. Nu era pregătit pentru așa ceva, astfel că a intrat în mare în chiloți.

”Este singurul nebun de pe plajă și vă spun sigur că nu a pierdut vreun pariu”, ne-a precizat iubita lui râzând. ”Mă simt foarte bine. După cum vedeți nu m-am aruncat în valuri, pentru că nu am vrut să bag și capul în apă. A fost o experiență inedită”, ne-a mărturisit orădeanul care locuiește în Capitală.

  • foto: Sever Gheorghe
  • foto: Sever Gheorghe
  • Maximize

1/11
Loading...
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1