“Mă bucur ca un copil!”. Mandachi a strâns un milion de euro pentru ventilatoarele necesare la Terapie Intensivă

Ultima actualizare:

    Omul de afaceri, lângă autostrada - simbol pe care a scos-o la vânzareFoto: adevarul.ro
Omul de afaceri, lângă autostrada - simbol pe care a scos-o la vânzareFoto: adevarul.ro

Merită o reverență! Antreprenorul Ştefan Mandachi a reuşit să strângă din donaţii un milion de euro pentru sprijinirea sistemului medical din Suceava, oraș greu încercat de pandemia de coronavirus. Omul de afaceri susţine că suma este record, fiind cea mai mare strânsă vreodată la noi, într-o campanie umanitară, de către o persoană fizică.

Ştefan Mandachi (34 de ani), deținătorul unui lanț fast - food, a reuşit să vândă 100.000 de centimetri pătraţi din autostrada de un metru pe care a construit-o la Suceava, în semn de protest faţă de lipsa infrastructurii din regiunea Moldovei. Suma donată până acum de oameni din ţară şi din străinătate pentru a cumpăra centimetri pătrați din autostrada – simbol este de un milion de euro. Banii vor fi folosiţi pentru sprijinirea sistemului medical din judeţul Suceava, epicentrul pandemiei de SARS – CoV – 2 din România.

“E un record național”

”1.000.000 EURO!!! One million din donaţii! Deja 100.000 de centimetri pătrați de autostradă au proprietar. Dacă nu vă grăbiţi, veţi rămâne fără... Intră în istorie şi ia-ţi teren la cea mai cunoscută autostradă din România. 1centimetru pătrat = 10 euro. E un record naţional: cea mai mare strângere de fonduri acumulată la iniţiativa unei persoane fizice, în doar 17 zile. Mă bucur ca un copil!”, a scris Ştefan Mandachi pe Facebook.  

“Muncesc 16 – 18 ore pe zi”

Antreprenorul le-a transmis şi un răspuns celor care îl critică, spunând că a „răsărit” pe Facebook după ce a construit autostrada - simbol de la Suceava. ”Şi la final, o clarificare: eu n-am răsărit hodoronc - tronc, deodată, pe Facebook, cum au senzaţia unii papagali coloraţi. Nu <<un metru de autostradă>> m-a lansat pe mine. Pe mine m-a lansat truda. M-am zbătut de când mă ştiu şi am câştigat banii cinstit, cu muuuultă muncă. Am muncit toată viaţa la fel cum am făcut-o în ultima lună: ca un nebun, 16 - 18 ore pe zi. Şi în ultima lună, ca voluntar, m-am zbătut cât zece inşi la un loc, asta e realitatea (Îmi mulţumesc şi mie, ca să nu fiu ipocrit). Repet: deşi ventilatoarele dau aer, ele nu se cumpără cu aer. Se cumpără cu BANI!”, a mai postat Mandachi.

Antreprenorul şi-a propus să strângă 3 milioane de euro pentru spitalele din judeţul aflat pe primul loc pe ţară la numărul de persoane infectate cu COVID-19. ”Lupta mai grea abia acum începe. Avem un obiectiv clar: TREI MILIOANE DE EURO”, adaugă antreprenorul.  

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net