Ludovic Orban a spus că relaxarea restricțiilor pe 15 mai va fi evaluată după două săptămâni

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban a spus că statul va asigura măștile pentru copii dacă se va relua anul școlar
Ludovic Orban a spus că statul va asigura măștile pentru copii dacă se va relua anul școlar

Premierul Ludovic Orban a anunțat vineri că specialiștii din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase au început analizarea tuturor restricțiilor impuse în România pentru a vedea care se vor ridica și care rămân în vigoare

Ludovic Orban a spus că impactul relaxării restricțiilor începând cu 15 mai va fi evaluat după două săptămâni când se vor realiza corecturi.

”A fost o discuţie dedicată în principal unei analize a măsurilor de relaxare viitoare pentru că este clar că trebuie să facem o inventariere a tuturor măsurilor restrictive luate odată cu debutul pandemiei şi să facem o analiză a acestor măsuri şi să stabilim criterii obiective cu privire la cadenţa măsurilor de relaxare.”, a spus Orban după ce a primit într-o primă lectură o centralizare a tuturor propunerilor făcute de membrii Grupului de Suport Tehnico-Ştiinţific privind gestionarea bolilor înalt-contagioase pe teritoriul României. Primul ministru Ludovic Orban a afirmat că restricţiile vor fi ridicate treptat şi la fiecare nouă relaxare trebuie făcută o evaluarea a riscurilor şi a efectelor, după două săptămâni. Orban a explicat cum este gândită metodologia care va fi aplicată în momentul în care se vor relaxa restricţiile.

”Va cuprinde evaluarea din punct de vedere epidemiologic şi măsuri aferente măsurii de relaxare. S-au discutat multe idei – care mi se par bune – realizarea unui triaj cu termometre electronice., la compani, insttţii şi şcoli. Pentru a putea pune în aplicare o astfel de măsură este necesară dotarea comapniilor şi instituţiilor. Dacă persoana are peste 37 de grade, să nu i se permită accesul la muncă şi să fie supusă unei evaluări, inclusiv testarea pentru covid”, a anunțat Orban.

Ludovic Orban a spus că măsurile de relaxare trebuie gândite bine și însoțite de investiții ale Guvernului.

”Şcoala e un spaţiu închis. Cu siguranţă va fi asigurată masca. (...) Dacă se vor deschide şcolile, cu siguranță este normală obligaţia Guvernului de a asigura măştile pentru cei care nu le pot procura”, a mai spus premierul.

Ludovic Orban a afirmat că nu s-a luat o decizie în privința redeschiderii parcurilor.

”Am discutat o metedologie de evaluare, parcurile fac parte din locurile publice care, dacă se respectă anumite reguli, pot fi deschise mai repede. La hoteluri trebuie stabilit un set de reguli. Să se cazeze o singură persoană, chiar şi în cameră de două paturi, luarea măsurilor de dezinfecţie şi alte măsuri. În privinţa restaurantelor, opiniile sunt rezervate. La restaurant nu poţi purta masca”, a explucat premierul. Orban a anunțat că nici despre posibilitatea modificării intervalului de ieşire pentru persoane vârstnice, măsură anunțată de ministrul de Interne, Marcel Vela, nu a fost luată nici o decizie.  

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net