Ludovic Orban interzice orice petrecere de Revelion: „Să amânăm dorința de a ne distra”

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban recomandă bucureștenilor dar și tuturor românilor respectarea măsurilor anti-Covid
Ludovic Orban recomandă bucureștenilor dar și tuturor românilor respectarea măsurilor anti-Covid

Premierul Ludovic Orban a anunțat că nu vor putea fi organizate petreceri sau evenimente de Anul Nou, fără riscul unor amenzi usturătoare și i-a îndemnat pe cetățeni „să amâne distracția”, în contextul pandemiei de coronavirus.

Petrecerile de Revelion sunt considerate evenimente private și intră astfel în categoria celor interzise de actele normative adoptate pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, atrage atenția premierul.

Ludovic Orban, despre petrecerile de Revelion

„Din punctul meu de vedere, petrecerea de Revelion este considerată o petrecere privată, cum sunt nunţile, botezurile şi alte tipuri de petreceri private. Oamenii pot să se ducă la hotel, dar nu se vor putea organiza petreceri private”, a declarat Ludovic Orban.

Şeful Guvernului a transmis un mesaj şi pentru românii din diaspora care iau în calcul revenirea în ţară cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Acesta a amintit că există prevederi legale conform cărora cei care intră în România dintr-o ţară care înregistrează un indice de infectare mai mare decât cel al României vor intra 14 zile în carantină.

„Avem reglementări foarte clare: unde indicele de răspândire a virusului este mai mare decât în România, pentru oricine din ţara respectivă se impune carantina de 14 zile, într-un spaţiu instituţionalizat sau într-un alt spaţiu deţinut de persoana care vine”, a declarat Orban.

Întrebat ce le transmite celor care continuă să participă la petreceri private, deşi acestea au fost interzise, premierul a fost foarte clar în discursul său: „Să nu mai participe, putem să mai amânăm un pic dorinţa de a ne distra sau putem să ne distrăm într-un mod care să nu ne pună în pericol sănătatea”.

Orban a explicat că riscul de transmitere a virusului la astfel de evenimente este unul foarte mare, iar tinerii care participă la petreceri riscă să îşi îmbolnăvească familia chiar dacă ei pot fi asimptomatici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net