Ludovic Orban, despre restricționarea circulației noaptea: „Să vedem efectele în alte țări”

Ultima actualizare:

    Ludovic Orban mai așteaptă în ceea ce privește restricționarea circulației pe timp de noapte
Ludovic Orban mai așteaptă în ceea ce privește restricționarea circulației pe timp de noapte

Ludovic Orban a declarat despre restricționarea circulației pe timp de noapte că autoritățile din România așteaptă să vadă ce efect are această măsură în țările care au adoptat-o deja. Se pare că Guvernul este, deocamdată, precaut în ceea ce privește o astfel de restricție și din cauza apropierii alegerilor parlamentare 2020. Nimeni nu-și asumă acum, în prag electoral, luarea unei decizii atât de nepopuliste.

Ludovic Orban, precaut în ceea ce privește restricționarea circulației noaptea 

Premierul Ludovic orban a afirmat că vizați de această măsură sunt în special tinerii care merg la petreceri private, în condițiile în care acestea s-au dovedit a fi principalele focare de infectare cu COVID-19. „Când vom avea ceva de anunțat pe tema asta, vom anunța. Deocamdată, vrem să vedem efectele în alte țări, unde se aplică măsura. Știm că această restricționare afectează mai puțin populația matură. În special adolescenții sunt cei care sunt activi după ora 23.00. Dar să vedem efectele în alte țări”, a spus Orban, potrivit Digi24.

Așteptăm rezultatele măsurilor deja luate

„Pe de altă parte, să vedem efectul măsurilor pe care deja le-am luat, care sunt măsuri importante – trecerea învățământului în sistem online, portul obligatoriu al măștii, închiderea teatrelor, cinematografelor, restaurantelor. Sunt măsuri care reduc interacțiunea socială și care, considerăm noi, vor genera efecte. De altfel, se vede la București că deocamdată suntem pe un platou, nu a mai crescut numărul de cazuri”, a mai adăugat premierul.

Petrecerile private, principala sursă de infectare cu Covid-19

Orban a spus că petrecerile private s-au dovedit a fi principala sursă de infectare cu COVID-19, conform rezultatelor anchetelor epidemiologice.„Știți că am luat decizia de a nu mai permite organizarea de evenimente private – nunți, botezuri, mese festive în spații de evenimente sau restaurante, pentru că pe primul loc ca și cauză a infectării erau aceste evenimente, în anchetele epidemiologice. Sigur că se mai pot organiza, dar numai în spații private. Sfatul nostru este să se abțină inclusiv tinerii, adolescenții, să participe la astfel de petreceri private”, a adăugat premierul.

Restricționarea circulației noaptea, o măsură posibilă și la noi

Ludovic Orban a spus, sâmbătă, că este în evaluare o eventuală decizie privind restricţionarea circulaţiei pe timp de noapte, din cauza pandemiei de SARS-CoV-2. „Avem în evaluare o astfel de decizie, vrem să vedem în schimb efectul măsurilor pe care le-am stabilit prin lege şi prin Hotărârea de Guvern de prelungire a stării de alertă în cazul depăşirii indicelui de 3 la 1000. Se face evaluare pentru că deja sunt localităţi importante, printre care şi Bucureşti, unde urmărim rezultatele aplicării măsurilor în vigoare”, a precizat premierul.

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net