Ludovic Orban avertizează, după decizia CCR: ”Nu înseamnă că nu se mai dau amenzi”

Ultima actualizare:

    Premierul Ludovic Orban a vizitat uzina de automobile Ford din Craiovafoto: Mediafax
Premierul Ludovic Orban a vizitat uzina de automobile Ford din Craiovafoto: Mediafax

Aflat într-o vizită la uzina Ford de la Craiova, premierul Ludovic Orban a venit cu lămuriri după decizia CCR din 6 mai, care a declarat ilegale amenzile foarte mari pentru nerespectarea izolării. Șeful Guvernului a anunțat că amenzile se vor aplica în continuare, însă la nivelul anterior ordonanței de urgență care a făcut obiectul sesizării de neconstituționalitate.

Premierul Ludovic Orban a declarat joi, (7 mai) la Craiova, că decizia Curții Constituționale referitoare la amenzi nu înseamnă că nu se vor mai aplica sancţiuni, însă acestea vor fi la cuantumul de dinaintea adoptării OUG 34/ 2020, declarată neconstituţională. "Noi am mărit amenzile pentru a crește gradul de conformare la reguli. Faptul că s-a luat această decizie a Curții Constituționale, sigur, trebuie să așteptăm motivarea, nu înseamnă că nu se mai dau amenzi. Numai că se dau amenzi la nivelul anterior ordonanței de urgență", a spus premierul.

Întrebat în baza cărui cadru legislativ se vor aplica aceste amenzi, Orban a explicat: „A fost declarat neconstituţional un articol al unei ordonanţe de urgenţă care a modificat ordonanţa de urgenţă anterioară. Declararea ca neconstituţional a articolului respectiv poate să fie interpretată ca o revenire la vechile amenzi. Deocamdată trebuie să vedem exact despre ce e vorba, că nu avem decât o comunicare din partea CCR, când vom avea şi motivarea, atunci vom înţelege cu adevărat care sunt toate consecinţele constituţionale, legale, juridice ale acestei decizii a Curţii Constituţionale”, a declarat șeful Guvernului în timpul vizitei la Craiova.

Orban: "Decizia CCR, un îndemn la anarhie"

Ludovic Orban a precizat că decizia CCR i se pare neconstituţională şi una care îndeamnă la anarhie. „Am spus şi mai repet, mi se pare o decizie anticonstituţională, împotriva ordinii de drept, dată în favoarea celor care, minoritate evidentă, nu au respectat regulile, câteva zeci de mii de români şi dată în dispreţul milioanelor de români care au respectat regulile s-au comportat responsabil şi au contribuit la menţinerea în nişte limite rezonabile a răspândirii coronavirusului. Această decizie este aproape un îndemn la anarhie, e un îndemn la nerespectarea legilor, a regulilor. Eu nu pot să înţeleg cum poate o Curte Constituţională să dea o asemenea decizie”, a precizat Orban.

Citește și:

Curtea Constituțională a declarat ilegale amenzile foarte mari pentru nerespectarea izolării

Cine va putea contesta amenzile primite în starea de urgență. Ce spune avocatul

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net