Lucian Mîndruță, mesaj emoționant despre soția sa, medic. «M-am trezit la 4, de grijă»

Ultima actualizare:

    Lucian Mîndruță și soția sa, Ioana, de profesie medic neurologfoto: arhiva Click!
Lucian Mîndruță și soția sa, Ioana, de profesie medic neurologfoto: arhiva Click!

Lucian Mîndruță are un motiv în plus să-și facă griji în această perioadă, pentru că soția lui erste medic într-un spital din București. Jurnalistul a povestit cum joi dimineață Ioana Mîndruță și-a făcut bagajul și a plecat la spital, pregătită să rămână acolo cât este necesar, poate mai multe zile și nopți.

Lucian Mîndruță este foarte activ pe rețelele sociale de când a izbucnit criza noului coronavirus în România. Jurnalistul a publicat joi un mesaj emoționant despre soția sa, medic neurolog la un spital din București, care și-a făcut bagajul, dimineață, pentru a merge la muncă, luând în calcul și eventualitatea de a rămâne mai multe zile acolo.

”M-am trezit la patru, de grijă. Soția mea, pe la 6. S-a spălat și-a facut bagajul: haine pentru câeva zile, în caz că trebuie să rămână la serviciu mai multe zile și nopți.

În bagaj intră și o mască. A primit-o cadou ieri de la cineva. Atât are, una singură.

Soția mea e medic. Lucrează la un spital din București. În fiecare zi vede 10, poate 20 de pacienți. Cum e la neurologie, poate că e mai ferită. Dar dacă unul cu durere de cap ajunge la ea crezând că-i accident cerebral și de fapt e corona?

Asta e întrebarea, și nu avem un răspuns la ea. Nimeni nu are.

Îmi aduc aminte căacum o lună ne uitam amândoi la televizor la medicii chinezi, înfofoliți din cap până-n picioare în combinezoane speciale. Și chiar discutam: băi, da' ce organizați sunt ăștia, ce isterie...

Și după aia am aflat c-a murit și-un medic tânăr. Și ne-a trecut un fior.

Ieri seară am început să discutăm planuri de criză. Ce bani mai avem fiecare, pe ce carduri, și să ne dăm unul altuia PIN-urile, în caz de ceva...

Înțelegeți?

Și totuși, azi s-a trezit la 6, s-a îmbrăcat, și-a luat bocceluța de criză și-a plecat spre spital.

Fără să crâcnească. Fără să se gândească vreo clipă la o alternativă la această datorie.

Am vrut să vă spun și vouă asta.

Că poate țineți minte până data viitoare când vă înjurați doctorii.

Mulțumesc”, a scris Lucian Mîndruță pe contul personal de Facebook.

Lucian Mîndruță, revoltat de pacienții care au mințit la internare

Îngrijorarea jurnalistului nu este deloc lipsită de temei. Recent, Lucian Mîndruță a relatat cazul unui pacient care a ajuns la spital plângându-se de inimă și ascunzându-le medicilor că a călătorit în străinătate. După mai multe investigații, în timpul cărora medicii nu au folosit niciuna din măsurile de protecție recomandate în cazul pacienților suspecți de infecție cu Covid-19, pacientul s-a dovedit a fi infectat cu noul coronavirus.

Citește și:

Dr. Streinu Cercel: «Spirtul medicinal nu folosește la nimic». Care sunt dezinfectanții eficienți

Măsuri fără precedent luate de supermarketuri și hypermarketuri din cauza coronavirusului

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus, în creștere

Numărul îmbolnăvirilor cu noul coronavirus este în creștere în România, cele mai multe cazuri înregistrându-se în București.

Joi dimineață au fost confirmate două noi cazuri, bilanțul ajungând astfel la 48. Pacienții sunt o  femeie, de 20 de ani, şi un bărbat, ambii din din Capitală, contacţi indirecţi ai pacientului de la Spitalul Gerota. Cei doi ei sunt contacți indirecți ai pacientului 17, care a fost internat pe 5 martie la Spitalul Dimitrie Gerota, fiind depistat pozitiv în timp ce se afla acolo. Fostul ofițer în rezervă de la MAI și angajat al ADP sector 4 nu a spus în primă fază că a fost în Israel. Pe numele bărbatului de 60 de ani a fost deschis miercuri (11 martie) un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
banner laurette png
banner Adrian mutu png
banner kamara png
banner Antonela Pătruț png
oreste permis jpeg
banner cinci farfuze png
 Concertul lui Ed Sheeran de la București, care va avea loc în data de 24 august 2024, pe Arena Națională, îi va surprinde pe fani cu un concept de scenă unic în lumeCredit foto: Zak Walters
carmen trandafir jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net