Lovitură pentru Klaus Iohannis. Curtea Constituţională i-a respins sesizarea cu privire la bugetul de stat pe 2019

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să stea în caseFoto: Arhiva Click!
Klaus Iohannis i-a îndemnat pe români să stea în caseFoto: Arhiva Click!

Victorie pentru coaliția guvernamentală PSD-ALDE în războiul cu președintele României, Klaus Iohannis. Curtea Constituţională a respins miercuri obiecţia de neconstituţionalitate ridicată de Klaus Iohannis împotriva legii bugetului de stat pe 2019

În schimb, CCR a admis obiecţia şefului statului privind legea pentru aprobarea plafoanelor unor indicatori specificaţi în cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019, au declarat surse din cadrul curţii pentru G4Media.ro. Iohannis a  reclamat faptul că Legea bugetului încalcă legea fundamentală atât prin modul în care a fost adoptată, cât şi prin conţinutul său normativ.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în momentul în care a anunţat că va contesta bugetul la CCR, că guvernarea PSD a eşuat, nu guvernează pentru români, ci pentru Dragnea, iar bugetul pe 2019 este „bugetul ruşinii naţionale”, care nu doar că pune în pericol economia naţională, dar are aspecte clare de neconstituţionalitate.

”Un lucru e clar: guvernarea PSD a eşuat. În spitale, probleme peste probeleme, educaţia e subfinanţată, economia României e bulversată mai ales după odronanţa 114 dată în mare taină la sfârşitul anului trecut. De autostrăzi nici nu poate fi vorba. Despre justiţie, păi întreaga guvernare pesedistă a fost un asalt asupra justiţiei şi a statului de drept din România, cu obiectivul clar din partea PSD de a pune mâna pe justiţie, de a politiza justiţiei ca ei să-şi rezolve dosarele penale. De fapt, PSD nici nu guvernează pentru români şi pentru România. PSD guvernează pentru Dragnea. PSD e incompetent şi incapabil să conducă România”, a afirmat peşedintele Iohannis, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.

Liderul PSD, Liviu Dragnea a declarat la auzul veștii că nu răsuflă ușurat pentru că președintele mai are o pârghie prin care poate bloca bugetul: îl poate retrimite în Parlament

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net