Locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme. Tot ce trebuie să știi

Ultima actualizare:

    Există numeroase locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme de fructe, legume și floriFoto: cocard.info
Există numeroase locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme de fructe, legume și floriFoto: cocard.info

Dacă vrei să pleci să lucrezi în străinătate, află că există numeroase locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme. Internetul este plin de oferte, iar emigrarea e tentantă, dar înainte să te hotărăști să mergi pe acest drum trebuie să cunoști câteva aspecte importante.

Deoarece britanicii refuză slujbele din fermele lor, considerându-le prea grele și prea prost plătite, există diverse programe de recrutare a est-europenilor ca sezonieri în agricultură. Dacă te atrage idea de a pleca peste granițe, trebuie să știi care sunt condițiile principale când vine vorba de locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme.

Locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme de fructe, legume și flori

În Marea Britanie, sunt numeroase ferme care caută mână de lucru serioasă și ieftină. În general, munca constă în recoltare, sortare si împachetare. Există ferme în care românii trebuie să culeagă mere, salată, zmeură, dovlecei, broccoli, dovleci sau ciuperci. Dacă ești interest de locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme, află că salarizarea minimă este 6.50 lire sterline/oră, brut, iar angajaţii câştigă, în medie, 220-300 lire net pe săptămână. De cele mai multe ori se lucrează la normă, salarizarea obţinută fiind de cele mai multe ori mai mare decât cea minimă amintită anterior. Practic cu cât se lucrează mai mult, cu atât se plăteşte mai bine.

Fermele oferă cazare de obicei în case mobile sau caravane, iar costul acesteia variază în funcţie de fermă, 20-40 lire sterline/săptămână, utilităţile fiind incluse. Aceste costuri sunt în general deduse săptămânal din salariu. Dar dacă există și locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme, care oferă cazare gratuită.

Cei care intermediază locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme de animale caută în general îngrijitori cu experiență. Candidatul ideal trebuie să aibă experienţă la mulsul, hrănitul şi curăţenia animalelor, să fie un bun tractorist, să utilizeze maşinăriile specifice întâlnite în ferme, să cunoască limba engleză la nivel conversaţional şi să aibă disponibilitate pentru program prelungit de până la 12-13 ore. De regulă se asigura cazare, contracte de minim 6 luni şi un salariu de cel puţin 1200 lire sterline net pe lună.

Procedura pentru locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme

În cazul în care ești interest de diverse locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme, primul pas constă în depunerea CV-ului în limba engleză, cu poză, la diverse firme de recrutare. Urmează apoi, după caz, interviul cu angajatorul și obținerea contractului de muncă. După această etapă, este necesar să semnați un contract de mediere și depunerea documentelor pentru finalizarea dosarului: copie după actul de identitate, copie după paşaport, adeverinţă medicală care să ateste aptitudinea de muncă a aplicantului, dovadă de la serviciul paşapoarte care să ateste că aplicantul nu are interdicţie de a părăsi teritoriul României.

Locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme fictive

Atenție când vă căutați locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme. Există persoane care publică anunțuri de angajare pe internet și solicită celor interesați de agricultura peste hotare diverse sume de bani în avans. Acești indivizi sunt foarte convingători la telefon, oferind detalii exacte ale muncii prestate în Anglia, însă odată ce se văd cu banii în cont nu mai răspund la telefon. Autoritățile nu au nicio soluție în acest caz, din moment ce nu există un contract scris, pe care să se regăsească atât numele unei firme care intermediază locuri de muncă, în Marea Britanie, la ferme, cât și o semnătură și o ștampilă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net