Liviu Dragnea, condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare

liviu_dragnea_lider_psd.jpg

liviu_dragnea_lider_psd se scarpina
Președintele PSD Liviu Dragnea ar putea fi cpndamnat astăzi, 21 iunie, în dosarul ”Bombonica”

Zi importantă joi, 21 iunie, pentru președintele PSD Liviu Dragnea, judecat pentru instigare la abuz în serviciu. Liviu Dragnea a primit o condamnare de trei ani și șase luni cu executare, plus interzicerea unor drepturi, în dosarul ce privește angajări fictive la DGASPC Teleorman. Decizia nu este definitivă.

UPDATE: 

Liviu Dragnea este achitat pentru fals intelectual sub forma instigării. Condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu. Se anulează suspendarea din dosarul "Referendum".

 • Floarea Alesu, fosta șefă DGASPC Teleorman a primit 3 ani și 7 luni de închisoare.
 • Rodica Miloș, fostul director executiv al DGASPC: 3 anicu suspendare.
 • Olguța Șefu, fostul director executiv adjunct al DGASPC Teleorman: 3 ani cu suspendare.
 • Ionel Marineci, fostul șef serviciu în cadrul DGASPC Teleorman: 3 ani cu suspendare.
 • Bombonica Prodana, fosta soție a lui Liviu Dragnea, a achitat prejudiciul: încetarea procesului penal; a primit o amendă administrativă de 1000 de lei.
 • Constantin Claudiu Balaban, fost șef serviciu DGASPC Teleorman: 3 ani cu suspendare.
 • Gheorghe Nicușor, șef serviciu DGASPC Teleorman: 1 an cu suspendare.
 • Valentina Marica, fost șef serviciu DGASPC Teleorman: 3 ani cu suspendare.
 • Anisia Niculina Stoica, secretară PSD angajară la DGASPC Teleorman: 1 an cu suspendare.
 • Adriana Botorogeanu, fostă secretară PSD Teleorman;: 2 ani cu suspendare.
 •  

Procurorii anticorupție cer șapte ani și jumătate de pușcărie pentru liderul PSD Liviu Dragnea, în dosarul ”Bombonica”.

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) sunt aşteptaţi să pronunţe astăzi, 21 iunie, decizia în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Teleorman.

DNA a cerut condamnarea liderului PSD, Liviu Dragnea, la şapte ani şi jumătate de închisoare pentru instigare la abuz în serviciu şi la doi ani şi jumătate pentru instigare la fals intelectual.

De asemenea, procurorii au cerut anularea suspendării condamnării de doi ani în dosarul Referendumul, scrie news.ro. Liviu Dragnea şi-a susţinut nevinovăţia în instanţă, spunând că nu a comis niciuna dintre presupusele fapte pe care ”DNA le-a aruncat în rechizitoriu”. Până acum, magistraţii instanţei supreme au amânat de două ori pronunţarea sentinţei în cazul preşedintelui PSD.

Decizia instanţei supreme nu va fi definitivă, putând fi atacată de ambele părți.

De ce este acuzat Liviu Dragnea

În acest dosar, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a fost  trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie în 15 iulie 2016, pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual, fiind acuzat alături de fosta sa soţie şi de foşti angajaţi ai DGASPC Teleorman.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie 2006 - decembrie 2012, Liviu Dragnea, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman, respectiv de preşedinte al PSD Teleorman, a determinat-o pe Floarea Alesu, la acea vreme director executiv al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Teleorman, să îşi încalce atribuţiile de serviciu prin menţinerea în funcţie şi implicit plata drepturilor salariale pentru două angajate ale aceleiaşi instituţii.

”În realitate, cele două persoane şi-au desfăşurat activitatea la sediul organizaţiei judeţene Teleorman a partidului politic al cărui preşedinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, susţine DNA.

Fosta soţie a lui Dragnea, Bombonica Prodana, este acuzată de abuz în serviciu, alături de foşti şefii din DGASPC Teleorman. Bombonica Prodana a fost pusă sub acuzare pentru că, în perioadele 3 martie - 1 august 2008 şi 3 iulie 2009 - 1 august 2010, nu a sancţionat două subordonate încadrate în funcţia de referent la instituţiile pe care le conducea, deşi ştia că nu s-au prezentat la serviciu şi nu au respectat prevederile contractului individual de muncă şi fişa postului.

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1