LISTA. Cum începe școala în București. 24 de școli rămân închise. Elevii vor învăța online, potrivit scenariului roșu

Ultima actualizare:

    În București, 19 unități de învățământ nu pot primii elevii pe 14 septembrie, nu din cauză de Covid, ci pentru că nu au terminat lucrările de reabilitare sau reparațiiSursa foto: Shutterstock
În București, 19 unități de învățământ nu pot primii elevii pe 14 septembrie, nu din cauză de Covid, ci pentru că nu au terminat lucrările de reabilitare sau reparațiiSursa foto: Shutterstock

Cum începe școala în București dar și în toate celelalte localități din țară este întrebarea care se află, zilele acestea, pe buzele tuturor părinților. Răspunsul vine din partea autorităților care anunță că în capitală, 24 de unități de învățământ vor fi închise la început de an școlar, iar elevii vor învăța de acasă, potrivit scenariului roșu.

24 de școli din București vor începe cursurile exclusiv online, conform scenariului roșu, a decis joi Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, în urma unei ședințe care a avut loc la Prefectura Capitalei. Alte 595 de școli se vor deschide conform scenariului galben, cu o parte din elevi la școală și o altă parte acasă, online, transmite Digi24.

Cum începe școala în București. 5 școli, închise din cauză de Covid

Cinci dintre unitățile de învățământ din București nu se deschid din cauză că aici s-au înregistrat cel puțin trei cazuri de Covid. 

Iată lista acestora: 

  • Școala Gimnazială Specială pentru Deficienți de Vedere, 
  • Școala Profesională Specială nr 3, 
  • Școala Gimnazială Specială nr 3, 
  • Școala Gimnazială „I.G. Duca”, 
  • Școala Gimnazială nr 156. 

Lista poate fi consultată și AICI. 

Cum începe școala în București. 19 școli sunt în reparații sau reabilitare

În cazul celorlalte 19 școli care rămân închise este vorba de probleme tehnice, lucrări de reabilitare și reparații care nu au fost terminate. Printre aceste unități de învățământ se numără:

  • Școala Gimnazială nr. 197;
  • Școala Gimnazială nr. 179;
  • Școala Postliceală Sanitară „Fundeni”;
  • Grădinița nr 244; 
  • Colegiul Tehnic de Poștă și Telecomunicații „Gheorghe Airinei”

Lista completă poate fi consultată AICI.

Ce școli vor începe orele conform scenariului galben

Celelalte unități de învățământ din București, 595 la număr, vor începe cursurile pe 14 septembrie conform scenariului galben: o parte din elevi va veni la clasă, altă parte va învăța online. Lista acestora poate fi consulată AICI. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net