Licitație în sectorul 3 pentru cele mai căutate locuri de parcare

Ultima actualizare:

    Primăria sectorului 3 a impus noi reguli pentru deținerea unui loc de parcare
Primăria sectorului 3 a impus noi reguli pentru deținerea unui loc de parcare

Primaria Sectorului 3, cel mai mare din București, nu se lasă și va scoate la licitație locurile de parcare din zonele unde cererea este mai mare decât oferta. Decizia apare în noul regulament de atribuire a parcarilor de reședință, adoptat luni de”Parlamentul”local și citat de hotnews.ro. Măsura a mai fost încercată și anul trecut, dar la presiunea opiniei publice s-a renunțat.

 Primarul Robert Negoita a explicat pentru HotNews.ro noutățile aduse de noul regulament.”Licitația se va face doar pentru parcările de reședință nou construite și pentru cele care se eliberează și doar în cazul în care cererea este mai mare decât oferta. In rest, locurile de parcare se vor atribui pe baza de solicitare, ca și până acum”a declarat Robert Negoiță.  

Edilul a explicat de ce a fost nevoie de un nou regulament pentru parcările de reședință.

"Locurile de parcare care au contract la aceasta oră se prelungesc în continuare în mod automat. In situatia în care avem locuri de parcare disponibilizate sau nou edificate, în aceasta situatie, în momentul in care nu am locuri suficiente, de exemplu 10 locuri de parcare si 12 solicitari, acolo se merge în procedura de licitatie. Adica, cei 12 vin si depun dosarul complet, cu ce am spus mai sus, dupa care lasa o oferta in plic sau online in care ofera o suma. In ziua in care deschidem ofertele, primii pozitionati iau locurile de parcare", a explicat primarul Robert Negoita, pentru HotNews.ro, dupa aprobarea regulamentului de atribuire a parcarilor de resedinta.

In sectorul 3 sunt circa 60.000 de locuri de parcare de resedinta si inca 30.000 de locuri de parcare la bulevard, gestionate de Primaria Capitalei. Pentru parcarea de resedinta, locuitorii din Sectorul 3 platesc intre 50 si 70 lei pe an.

Ce prevede regulamentul aprobat de Consiliul local Sector 3

Regula generală de atribuire a parcărilor de reședință libere, constă în atribuirea a câte unui loc de parcare pentru fiecare apartament, astfel:

- la tariful de bază stabilit de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, anual, prin hotărârea privind stabilirea nivelurilor impozitelor și taxelor locale în municipiul București, în cazul în care numărul de solicitări este mai mic decât numărul de locuri amenajate în parcarea de resedinta liberă;

- la tariful licitat, în cazul în care numărul de solicitări este mai mare decât numărul de locuri libere amenajate în parcarea de reședință.

Pentru a putea beneficia de un loc de parcare, solicitantii trebuie sa îndeplinească urmatoarele condiții

- In parcările de reședință se vor atribui locuri de parcare numai proprietarilor de autoturisme, celor care dețin în folosință un autoturism în baza unor contracte de comodat, utilizatorilor de autoturisme detinute în baza unor contracte de leasing.

- Indiferent de modalitatea de detinere, este obligatoriu ca pentru respectivul mijloc de transport, impozitul să se datoreze către bugetul local sector 3, în baza prevederilor Codului Fiscal și să fie înregistrat în evidențele fiscale ale DGITL sector 3.

- Persoanele fizice care solicită locuri de parcare, trebuie sa aiba domiciul /rezidența, dovedită cu documente de identitate, în imobilele care au arondate locurile de parcare care sunt solicitate.

- Persoanele fizice solicitante trebuie să nu figureze în evidențele fiscale ale DGITL sector 3, cu obligații de plată restante neachitate.

- Locul de parcare pentru care s-a depus solicitare să nu fie într-o zonă situată la mai mult de 30 metri de limita blocului . Distanța se măsoară între cel mai apropiat punct de pe limita blocului și zona parcării

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
man 979980 1280 jpg
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net