Leii lui Nuţu Cămătaru se pregătesc de «botez»

Ultima actualizare:

    Animalele au la dispoziţie un  adăpost de 600 mp pentru  sezonul rece, iar vara zburdă  într-un parc de 5.500 mp şi  se răcoresc într-un bazin
Animalele au la dispoziţie un adăpost de 600 mp pentru sezonul rece, iar vara zburdă într-un parc de 5.500 mp şi se răcoresc într-un bazin

Bucurie mare la grădina zoologică din Pădurea Gârboavele (judeţul Galaţi), unde leii lui Nuţu Cămătaru au devenit părinţi. Doar un pui a supravieţuit din cei doi născuţi, iar felinele nu se dezlipesc de ghemotocul cu blană, care a împlinit miercuri 22 de zile.

E de dimensiunea unei pisici şi clar cel mai răsfăţat membru al grădinii zoologice. A venit pe lume pe 3 august şi de atunci părinţii săi Nicoleta şi Nicolae nu-l scapă din ochi nici o clipă. Felina-mamă îl alăptează, iar masculul îi ocroteşte şi nu a mai ieşit din cuşcă de când a devenit părinte. 

simeon stalpnicul png

Felinele au ajuns la Zoo Galaţi în 2013, împreună cu alţi doi pui, născuţi în captivitate la Nuţu. Puiuţul a mai avut un frăţior, însă leoaica nu l-a hrănit şi acesta a murit. Felinele, care au fost confiscate din curtea lui Nuţu (Ion Balint pe numele său real) s-au reprodus în captivitate, semn că s-au acomodat cu noua casă. Animalele au la dispoziţie un adăpost de 600 mp pentru sezonul rece, iar vara zburdă într-un parc de 5.500 mp şi se răcoresc într-un bazin.

simeon stalpnicul png

“Suntem fericiţi! Puiul care a supravieţuit e sănătos şi e monitorizat în permanenţă. Nu poate fi admirat încă de vizitatori pentru că felinele nu permit nimănui să se apropie de el. Tocmai de aceea nu ştim încă sexul”, ne-a declarat Mădălin Şerban, director al Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii Galaţi. Acesta a precizat că micul leu va putea fi văzut abia în octombrie de către vizitatori. Dacă va fi femelă, animăluţul va fi botezat după numele uneia dintre îngrijitoarele care au fost de serviciu în ziua naşterii, Doiniţa sau Ecaterina.

Deocamdată, Nuţu n-a venit să-şi viziteze odraslele mult iubite, însă e aşteptat de angajaţii grădinii. “Îl aşteptăm oricând! E binevenit”, a conchis Mădălin Şerban.

Click! Spune: Grădina zoologică din Pădurea Gârboavele, unde sunt cazaţi leii lui Nuţu Cămătaru, e deschisă de miercuri până vineri, între orele 10.00 şi 18.00, iar în weekend până la ora 20.00. Un bilet costă 6 lei/adult şi 1,5 lei/copii, elevi, studenţi şi pensionari. Aici trăiesc peste 260 de animale, din 23 de specii. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net