Legea „Bani pentru bone”, promulgată de Klaus Iohannis. Cine sunt românii care vor primi lunar până la 700 lei

Ultima actualizare:

    Dacă nu ai copilul la creșă sau grădiniță, statul te ajută cu bani pentru o dădacă
Dacă nu ai copilul la creșă sau grădiniță, statul te ajută cu bani pentru o dădacă

Legea „Bani pentru bone”, care oferă sprijin financiar părinților ce doresc dădacă pentru copil, a fost promulgată de Klaus Iohannis. Iată ce condiții trebuie să îndeplinești și ce bani poți primi ca ajutor.

Legea „Bani pentru bone” a fost adoptată în data de 12 martie, în Camera Deputaților, care a fost for decizional, și va intra în vigoare în 60 de zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Proiectul a fost inițiat de trei deputați: solomon Adrian, din partea PSD, Răcuci Claudiu Vasile șiRoman Florin Claudiu, din partea PNL. 

Legea „Bani pentru bone”, promulgată de Klaus Iohannis. Vezi dacă te încadrezi și tu în condiții

Legea prevede ca părinții cu copii preșcolari, care nu sunt la creșă sau grădiniță, să primească din partea autorităților locale un ajutor financiar în vederea angajării unei bone. Sumelede bani vor fi însă diferite,în funcție de veniturile nete lunare pe membru de famlie.

Câți bani primesc părinții de la stat

În primul rând, trebuie știut faptul că ajutorul financiar se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară în funcție de nivelul veniturilor nete lunare pe membru de familie, după cum urmează:

  • Dacă veniturile nete pe membru de familie sunt până la 2.100 de lei, vei primi de la stat un ajutor de 710 lei.
  • Dacă veniturile nete pe membru de familie se încadrează între 2.101 – 2.500 lei, vei primi un ajutor de 550 lei.
  • Dacă veniturile nete pe membru de familie se încadrează între 2.501 și 3.000 vei primi 390 de lei.
  • Dacă veniturile nete pe membru de familie se încadrează între 3.001 și 3.500 lei, vei primi un ajutor în valoare de 250 de lei.

Ce condiții trebuie să respecți

De acestajutor financiar pot beneficia doar anumitecategorii de persoane și anume cele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri nete sunt de până în 3.500 de lei pe membru de familie și care se află în una din următoarele situații: este părintele la care copilul locuiește în mod statornic, este reprezentantul legal al copilului și se ocupă de creșterea și îngrijirea acestuia, este persoana desemnată de părinte pentru întreținerea copilului pe perioada absenței părinților conform Legii protecției și promovării drepturilor copilului.

image
image
image
image
image
image
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net