Le-a picat o avere din cer. O familie din Petroşani a găsit o bucată mare de meteorit în curtea casei

Ultima actualizare:

    Bucata de rocă a fost scoasă la lumină de câinele familiei sursa foto : zhd.ro
Bucata de rocă a fost scoasă la lumină de câinele familiei sursa foto : zhd.ro

O familie din Petroşani a dat lovitura. Oamenii au descoperit în grădina casei o bucată de meteorit, grea de peste 8 kilograme, pe care au expertizat-o la un laborator din Germania.

Meteoritul este vechi de aproximativ 300 de ani, au spus specialiştii, care au şi ceritificat roca descoperită de familia din Petroşani.

 „Bucată de meteorit am găsit-o în curtea casei, în grădină mai exact, unde se află şi un pârâu. Tatăl meu a săpat o groapă pentru a schimba un stâlp de la o poartă. Groapa a rămas descoperită peste noapte, iar câinele – probabil de curiozitate, ori că a mirosit ceva – a început să sape mai adânc”, a explicat Cornel Pintea cum a dat peste meteorit, potrivit zhd.ro

Bucata de rocă este foare grea, are mai bine de 8 kilograme şi a fost certificată la un laborator din Germania.

„Am tăiat o bucată din el, care a fost trimisă la un  laborator pentru analize şi, într-adevăr, s-a confirmat că este o bucată de meteorit. Există şi un certificat care atestă acest lucru. Conţine foarte multe metale, iar unul dintre metalele care atestă faptul că e meteorit este nichelul. Conţine peste 7% nichel. Nu este radioactiv, este foarte greu şi foarte vechi. Am vorbit cu un cunoscător, care mi-a spus că este posibil să-l fi adus apa în acel loc”, a mai spus Pintea.

Fragmentele de roci din spaţiu sunt la mare preţ. Un gram poate ajunge şi la câteva mii de euro. Aşa că Pintea este decis să vândă meteoritul descoperit, întreg sau pe bucăţi, în funcţie de preferinţe.

Meteoritul căzut în Rusia, în 2013, a rănit 1.400 de oameni

În februarie 2013, un meteorit a căzut în lacul Cernbakul, din centrul Rusiei, făcând o gaură cu un diametru de 6 m. Meteoritul, cu un diametru de 17 m şi o greutate de peste 10.000 de tone, a explodat deasupra Munţilor Ural cu o forţă de 33 de ori mai mare decât aceea a bombei de la Hiroshima. Incidentul a fost cel mai violent contact cu un meteorit din ultimul secol şi a rănit peste 1.400 de persoane.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net