Laura Codruţa Kovesi, trei acuzații în dosarul Popa. Fosta șefă a DNA a plecat la Bruxelles

Ultima actualizare:

    Laura Codruța Kovesi a intrat la Parchetul General candidată la parchetul european și a ieșit suspectă de trei infracțiuni
Laura Codruța Kovesi a intrat la Parchetul General candidată la parchetul european și a ieșit suspectă de trei infracțiuni

Fosta şefă a DNA Laura Codruţa Kovesi a primit vineri calitatea de suspect după audierile la sediul Parchetului General în dosarul aducerii în țară a fostului director al FNI, Nicolae Popa. La Secţia privind infracțiunile în justiție a fost depus un denunț al omului de afaceri Sebastian Ghiţă, care acuză fosta șefă a DNA de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă

La sosire, Kovesi a fost întâmpinată de un grup de susţinători care scandau: "Codruţa, nu uita, noi suntem de partea ta!" şi "PSD, ciuma roşie!". La ieştirea de la audieri, fosta șefă a DNA a declarat că a cerut recuzarea procurorului de caz şi a procurorului şef de secţie şi că nu a comis niciodată fapte penale. Ea a negat că ar fi discutat despre dosare penale cu Sebastian Ghiţă. Dipă câteva ore, în timp ce Laura Codruța Kovesi era în avion spre Bruxelles, la audierile pentru mandatul de procuror-șef european, Gheorghe Stan, şeful Secţiei de anchetare a magistraţilor, i-a respins cererea de recuzare a Adinei Florea, cea care se ocupă de dosar.

Întrebată dacă audierile îi vor afecta candidatura la postul de procuror-șef european, Kovesi a explicat că se încearcă blocarea alegerii sale."Cu siguranţă va fi o afectare a candidaturii pe care o parcurg în acest moment. Eu voi merge mai departe, mă voi prezenta la audieri în 26 februarie în Parlamentul European, aşa cum am fost chemată. Până atunci mai sunt nişte etapae de parcurs de către candidaţi"

"Acuzaţiile pe care le-am văzut  în spaţiul public, făcute de un inculpat dintr-un dosar al DNA(nr.Ghiță)sunt simple fabulaţii. Nu am avut atribuţii legate de extrădarea inculpatului  Popa Nicolae, nu am exercitat niciun act abuziv în legătură cu extrădarea pentru că nu aveam astfel de atribuţii", a precizat Kovesi.

"De doi ani şi jumătate sunt hărţuită cu plângeri penale, cu acţiuni disciplinare, am patru acţiuni disciplinare, 18 dosare penale. Nu sunt singura în această situaţie, toţi cei care şi-au făcut treaba în magistratură au probleme: presedinta ICCJ, membri din CSM care au fost vocali, procurori care au comentat despre legile justiţiei sunt cercetaţi disciplinar".

Înaintea lui Kovesi, a fost audiat în acelaşi dosar, ca martor, fosul premier Victor Ponta, un apropiat al lui Sebastian Ghiţă. Ponta a stat două ore şi jumătate în sediul Parchetului General.

Ghiţă a anunţat în 9 decembrie că a făcut o plângere penală pe numele fostei şefe a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fosta şefă a DNA a fost reclamată de Ghiţă la Secţia Specială pentru anchetarea magistraţilor. Sebastian Ghiţă susţine că Laura Codruţa Kovesi i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repatrierea fostului director al FNI Nicolae Popa.

Joi seară, Sebastian Ghiţă a confirmat că a fost audiat în cazul plângerii depuse împotriva fostei şefe DNA Laura Codruţa Kovesi şi că a prezentat procurorilor toate probele pe care le deţine, inclusiv fotografia făcută acesteia la el în cramă. El precizat că va face publice fotografiile şi înregistrările video în care apare Kovesi după ce ancheta în acest caz se va finaliza. De asemenea, a spus că a indicat procurorilor 10 martori în sprijinul acuzaţiilor sale şi că le-a prezentat acestora şi mailuri.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net