Laura Codruța Kovesi a atacat la CEDO decizia de revocare din funcţia de şef al DNA

Laura Codruța Kovesi-procuror-șef DNA-revocare procuror-șef DNA

Laura Codruța Kovesi vrea ca CEDO să-i repare nedreptatea făcută de CCR
Laura Codruța Kovesi acuză că CCR i-a hotărât soarta fără a o asculta

Laura Codruţa Kovesi nu se lasă și atacă la Curtea Europeană pentru Drepturile Omului decizia de revocare din funcţia de şef al DNA. Potrivit G4Media.ro, Kovesi susţine printre altele că decizia Curții Constituționale prin care s-a tranșat schimbarea ei, nu a putut fi contestată şi că, în consecinţă, nu i-au fost respectate garanţiile unui proces echitabil

Laura CodruțaKovesi s-ar fi plâns la CEDO în decembrie, potrivit precizărilor primite de G4Media.ro de la fosta șefă a DNA prin intermediul Parchetului General. Ea atacă faptul că nu a avut calitatea de parte în conflictul constituţional soluţionat la CCR, că instanţa a hotărât revocarea sa, dar că nu a fost citată, nici n-a avut posibilitatea de a se apăra.

“Am formulat în luna decembrie 2018 o plângere, în nume personal, la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, în care am arătat că au fost încălcate mai multe drepturi prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului în ceea ce priveşte revocarea din funcţia de procuror şef al DNA ca urmare a Deciziei nr.358 din 30 mai 2018 pronunţată de Curtea Constituţională”se arată în documentul primit de G4Media.ro. Conform news.ro, pe 9 iulie anul trecut, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi, după ce a fost obligat în acest sens de Curtea Constituţională

Loading...

Citește și

  • La 43 de ani este cea mai puternică femeie din România. Numele ei provoacă spaimă și puțini bărbați își doresc să o cunoască. Laura Codruţa Kövesi a primit luni OK-ul de la Consiliul Suprem al Magistraturii pentru cel de al doilea mandat la conducerea Direcției Naționale Anticorupție. Cine este procuroarea de 1.90 m care a făcut sport de performanță vă spune Click!

  • După o comunicare ce a durat 80 de minute și în timpul căreia Tudorel Toader nu a acceptat întrebări din partea jurnalliștilor, ministrul Justiției a cerut revocarea Laurei Codruța Kovesi, procurosul-șef al DNA.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1