La munte a nins de a rupt! Uite cât te costă să-ți pui cauciucurile de iarnă

Ultima actualizare:

    Mecanicii auto sunt ocupați în această perioadă cu schimbatul cauciucurilor de vară
Mecanicii auto sunt ocupați în această perioadă cu schimbatul cauciucurilor de vară

Suntem la mijlocul lunii octombrie, iar în zonele înalte ninge de la începutul săptămânii. Șoferii prinși nepregătiți pe drum au rămas înzepăziți în Prahova, Brașov, dar și în nordul țării. Uite cât te costă să-ți pui cauciucurile de iarnă!

Iarna nu-i ca vara și nici cauciucurile estivale nu-ți sunt de ajutor chiar și pe o fulguială. Așa că e timpul să-ți schimb anvelopele cu unele sigure.

Click! îți spune cât te costă să-ți pui cauciucurile de iarnă și să le duci la hotel pe cele de vară, dacă stai în Capitală.

Ofertele service-urilor pentru cauciucurile de iarnă

Tarifele diferă în funcție de service, dar și de modelul mașinii. Cu cât roțile sunt mai mici cu atât prețurile sunt mai accesibile.

  • Spre exemplu, cei de la Sigemo schimbă patru anvelope de până în 16 inch cu 50 de lei, iar pe cele de peste 17 inch cu 100 de lei. În plus, șoferii care aleg să facă schimbul aici primește cadou un vocher de combustibil;
  • Service-ul Best Tires Shop le montează cu 125 de lei, pe cele care au între 12 și 16 inch, cu 163 lei dacă au o dimensiune cuprinsă între 17 și 20 de inch și cu 225 de lei cauciucurile ce măsoară între 18 și 22 de inch. Le poți ține la hotelul lor pe cele de vară cu 18 lei pe lună fără jante și cu 22 de lei cu jante;
  • Tyre Express are tarife diferite și în funcție de jante. În cazul celor de tablă, demontatul, montatul și echilibrarea caucuciurilor pe jante de tablă costă 60 de lei, dacă au până în 14 inch și 80 de lei dacă au până în 16 inch.
  • Dacă sunt din aliaj, atunci tarifele sunt cuprinse între 70 și 90 de lei. Pentru jeep-uri și dube șoferii scot din buzunar între 100 și 130 de lei;
  • Mondo Trade pare că vine cu cel mai mic preț. Pachetul pentru anvelopele între 13 și 19 inch, puse pe jante din tablă, este de 40 de lei, și 52 de lei dacă sunt din aluminiu. Pentru dimensiunea 19-24 inch oferta este de 64 de lei, respectiv 68 de lei;
  • Auto Soft Service te taxează în funcție de roată și costă între 25 și 39 de lei. Ca să-ți lași anvelopele de vară la hotel tariful este de 30 de lei pe lună;
  • Morauto cere pentru ”cazarea” lor între 24,90 lei și 29,90 lei pe lună, în funcție de mărime;
  • La Autoserv Lujerului plătești 18 lei lunar, fără jate, și 22 de lei cu totul.

Ce amenzi plătești dacă nu ai cauciucuri de iarna

De la 1 noiembrie 2011, a intrat în vigoare legea care-i obligă pe șoferi să aibă cauciucuri de iarnă atunci când circulă pe drumuri publice acoperite cu zăpadă, gheață sau polei.

Cine este prins de polițiști fără, este amendat cu sume cuprinse între 2.500 lei și 4.000 de lei, iar în cazul în care a comis accident trebuie să achite și daunele aduse elementelor care compun drumul dacă nu au asigurare.

Aceleași sancțiuni sunt aplicate și dacă autovehiculele nu au montate pe roți lanțuri sau alte echipamente antiderapante omologate atunci când circulă pe drumuri acoperite cu gheață sau polei. Dacă mașina blochează drumul, proprietarul plătește și costurile pentru degajare.

image
image
image
image
image
image
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net