La data de 15 mai este Ziua Veterinarului. Sunt aproape 10.000 în România

Ultima actualizare:

    În fiecare an, la data de 15 Mai, se sărbătoreşte Ziua Naţională a Medicului Veterinar. În România, sunt aproape 10.000FOTO: adevarul.ro
În fiecare an, la data de 15 Mai, se sărbătoreşte Ziua Naţională a Medicului Veterinar. În România, sunt aproape 10.000FOTO: adevarul.ro

În fiecare an, la data de 15 Mai, se sărbătoreşte Ziua Naţională a Medicului Veterinar. În România, sunt aproape 10.000 de medici care au grijă de sănătatea noastră și a animalelor. La mulți ani!

Mulți dintre noi știu că medicii veterinari au grijă de animăluțe în suferință. În realitate, acești doctori au grijă și de produsele pe care le consumăm, prin Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor. Ei ne anunță despre brânza contrafăcută, despre legumele cu pesticide, despre peștele toxic și ne spun la ce să fim atenți când facem cumpărături.

  • Aniversarea  medicilor veterinari se face din luna mai 1995.
  • 15 mai a fost stabilită ca Ziua Naţională a Medicului Veterinar la Congresul Naţional de Medicină Veterinară din anul 1994, deoarece de această dată sunt legate o serie de evenimente foarte importante pentru medicina veterinară românească.
  • Pe 15 mai 1861, printr-un decret semnat de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, a început să funcţioneze Şcoala de Medicină Veterinară, în cadrul Școlii de Medicină şi Farmacii, înfiinţată şi condusă de Carol Davilla.
  • Zece ani mai târziu, tot pe 15 mai, un colectiv de 14 medici veterinari au semnat o «Declaraţiune», care a stat la baza infiinţării Societăţii de Medicină Veterinară. Aceasta a fost desfiinţată în 1949, pentru ca pe 15 mai 1971 să se reînfiinţeze, iar ulterior să fie denumită Asociaţia Medicilor Veterinari din România.
  • Profesiunea de medic veterinar este o profesie liberală şi independentă, cu organizare autonomă reglementată. Este organizată şi funcționează în baza principiului autonomiei, în cadrul forului profesional reprezentat de Colegiul Medicilor Veterinari,
  • Primul Colegiu al Medicilor Veterinari s-a înfiinţat prin Decretul – Lege nr. 3594 din 30 septembrie 1939, semnat de Regele Carol al II-lea. Colegiul a fost condus de Dr. Gheorghe Ionescu – Brăila, primul său Decan, fiind organizat în 11 secţiuni corespunzătoare celor 10 Ţinuturi administrative ale ţării şi Municipiul Bucureşti. Activitatea s-a întrerupt în anul 1948, reluându-se în anul 1998, odată cu adoptarea unei legi moderne.

Sursa:  Dr. Pențea Ioan Viorel — Secretar al Colegiului Medicilor Veterinari Filiala Sibiu

Citește și Alertă în Europa. Nouă oameni au murit după ce au mâncat porumb

Citește și Recomandări pentru Paşte 2019. Carnea de miel trebuie să aibă ștampilă ovală

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
bataie bici campanie sibiu jpg
image png
scoala fara elevi jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net