Klaus Iohannis a vrut să se vaccineze printre primii. De ce nu l-au lăsat specialiştii

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis
Klaus Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis se va vaccina anti-Covid în a doua etapă a campaniei, deşi le-a făcut specialiştilor propunerea de a fi printre primii vaccinaţi pentru a fi un exemplu şi a le da oamenilor încredere. Specialiştii i-au sugerat însă să se confomeze strategiei de vaccinare pentru a nu genera speculaţii.

Specialiştii din cadrul grupului de lucru privind campania de vaccinare i-au spus că gestul său ar putea duce însă la speculaţii, a declarat la Digi 24 medicul Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID.

"În cadrul grupului de lucru preşedintele Klaus Iohannis ne-a ridicat această propunere ca să o evaluăm şi răspunsul a fost, după ce ne-am consultat cu toţi experţii, că nu este de dorit. Pentru că, dintr-un gest care se doreşte a convinge şi a întări încrederea în vaccinare se pot crea alte speculaţii şi nu am dorit acest lucru pentru că se distrug toată credibilitatea noastră şi toată munca”, a explicat medicul.

Klaus Iohannis nu este în prima categorie de vaccinare. Preşedintele este în etapa a doua de vaccinare conform strategiei. ”De aceea, Klaus Iohannis a anunţat că se va vaccina când îi va veni rândul, conform strategiei de vaccinare", a declarat la Digi24 medicul Valeriu Gheorghiţă. Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat într-o conferinţă de presă, în 25 noiembrie, că este ”pentru vaccinare” şi, dacă se consiceră că exemplul său ar putea încuraja vaccinarea anti-COVID, se va vaccina în momentul în care va exista un vaccin.

Citește și:

Cum de avem un vaccin nou în doar 10 luni? Autoritățile explică de ce noul ser este, totuși, sigur și eficient

Aici vor fi depozitate primele doze de vaccin anti-COVID. Cum arată camera de la subsolul Institului Cantacuzino

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net