Klaus Iohannis a verificat în prezența premierului Florin Câțu, activitatea miniștrilor Sănătății, Muncii și Economiei

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis este mulțumit de stadiul vaccinării
Klaus Iohannis este mulțumit de stadiul vaccinării

”Campania de vaccinare merge foarte bine”. Afirmația a fost făcută miercuri de președintele României, Klaus Iohannis după întâlnirile cu premierul, Florin Cîțu și ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu. Tot miercuri, Iohannis s-a întâlnit cu miniștrii Muncii și Economiei, Raluca Turcan și Claudiu Năsui pentru a stabili cum vor fi folosiți banii de la Uniunea Europeană.

Președintele României, Klaus Iohannis a avut miercuri două şedinţe succesive cu premierul Florin Cîțu și diverși miniștri. La prima au participat premierul Florin Cîţu, vicepremierul Dan Barna şi ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu, iar la cea de a doua au fost prezenţi şeful Executivului, ministrul Muncii Raluca Turcan şi ministrul Economiei Claudiu Năsui. Printre subiecte s-au numărat stadiul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), noua lege a pensiilor, situația sporurilor și stadiul vaccinării.  

 Klaus Iohannis a promis rezolvarea problemei investițiilor din fonduri de la UE

”Am avut în ultimele zile o serie întreagă de discuţii foarte importante şi foarte bune cu premierul, cu miniştrii din Guvern, pentru a lămuri câteva chestiuni şi pentru a găsi soluţii, soluţii pentru România, soluţii pentru români. Tema principală a fost cum pregătim cel mai bine, rapid, bine gândit, proiecte pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, unde, ştim cu toţii, putem să obţinem fonduri europene semnificative. Avem la dispoziţie peste 30 – atenţie – 30 de miliarde de euro, care pot fi folosiţi pentru a pune la punct lucrurile la noi în ţară, pentru a ieşi cu bine din pandemie şi din criza economică generată de pandemie. Sunt oportunităţi uriaşe şi vrem să le folosim. Vrem să folosim aceşti bani pe mai multe paliere şi vreau să menţionez doar câteva care au fost tema discuţiilor din ultimele zile. O primă chestiune, sănătatea – este, după părerea mea, nevoie de investiţii semnificative în spitalele din România, în sistemul de sănătate publică din România. Dacă ne gândim doar la tragicele accidente care au avut loc în ultimele luni de zile, aşa ceva nu are voie să se mai întâmple! Este nevoie de investiţii importante în spitale noi, în spitalele existente, pentru a le moderniza, în sistemele din spitalele existente, pentru a le face mai sigure, mai sigure pentru pacienţi. Gândiţi-vă cât de important este să avem investiţii în zona de Terapie Intensivă, în zona de alimentare cu oxigen, în zona de siguranţă pentru pacienţi şi pentru personalul din spital.”, a declarat preşedintele conform news.ro.

Klaus Iohannis a cerut soluții pentru crearea urgentă de noi locuri de muncă

”O a doua zonă pe care am discutat-o şi unde sunt foarte hotărât să găsim împreună soluţiile cele mai bune este zona locurilor de muncă. Foarte mulţi români şi-au pierdut deja locul de muncă, din cauza pandemiei sau a crizei economice generate de pandemie, şi unii, din păcate, sunt şi acum în pericol în continuare să-şi piardă locul de muncă, deci, este vital pentru noi toţi să dezvoltăm mecanisme prin care dezvoltăm locuri de muncă, încurajăm antreprenorii să creeze locuri de muncă pentru românii loviţi de pandemie”, a cerut primul om din statul român conform sursei citate

Citiți și

Florin Cîţu, desemnat premier de Klaus Iohannis

Klaus Iohannis: „Școala sigur nu va începe în condiții normale”. Ce scenariu spune președintele că urmează

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fumat , alcool, jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net