Klaus Iohannis: „Vaccinarea este sigură. La începutul anului viitor este posibil să avem 1 milion de doze”

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis anunță că vaccinarea anti-Covid a românilor va începe cel mai probabil la sfârșitul primăverii
Klaus Iohannis anunță că vaccinarea anti-Covid a românilor va începe cel mai probabil la sfârșitul primăverii

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat că este foarte posibil ca la începutul anului viitor România să beneficieze deja de prima tranşă de vaccin anti-COVID-19, cu un număr de circa un milion de doze. Şeful statului a reiterat faptul că în prima tranşă va fi vaccinat între personalul medical şi persoane cu risc, iar vaccinarea este voluntară, sigură şi eficientă.

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, joi, 3 decembrie, după vizita centrului de vaccinare anti-Covid de la Romexpo că vaccinarea este sigură și eficientă, iar la începutul anului viitor România va primi un milion de doze de vaccin. Klaus Iohannis a participat, joi, după ședința CSAT la centrul de vaccinare anti-Covid din Romexpo unde a ținut o conferință de presă.

Klaus Iohannis, despre vaccinul anti-Covid

„În cadrul ședinței extraordinare pe care am convocat-o la CSAT a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus o campanie de vaccinare ca va dura cel puțin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită și în consecință, strategia după părerea mea și după părerea specialiștilor este una foarte bine lucrată.

Ea a fost în prealabil aprobată în cadrul Guvernului, acum și în CSAT. Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie și foarte multe alte detalii despre vaccinare.

Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului mâine în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizată la Guvern. Sunt foarte multe lucruri și în săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar și pentru publicul specializat. Va exista un site dedicat, unde cei dornici de informații suplimentare vor putea să vadă ce se întâmplă.

Despre vaccinare pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranșă de vaccin, este posibil să avem o primă tranșă cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranșă va fi vaccinat personalul medical și persoanele din grupe de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, eficientă și se face planificat. este foarte important ca aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure.

Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun și dacă toate merg așa cum sunt planificate, este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare.

Am vizitat chiar acum un centru de vaccinare, pentru că pentru a permite vaccinarea unui număr foarte mare de persoane, vorbim de mai multe milioane de persoane care vor fi vaccinate în doar câteva luni de zile, intenția este de a deschide astfel de centre de vaccinare. Este un proiect pilot, așa vor arăta centrele de vaccinare, cu o zonă de primire, o zonă de discuție cu medicul, zona de vaccinare și o zonă de așteptare după vaccinare”, au fost principalele declarații ale președintelui. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net