Klaus Iohannis, la finalul summit-ului UE: „România a obținut 79.9 miliarde de euro”. Iată ce vom face cu banii!

Ultima actualizare:

    Klaus Iohannis a câștigat o sumă impresionantă de bani care vor fi investiți în economia subrezită de pandemia de coronavirusfoto: EPA-EFE
Klaus Iohannis a câștigat o sumă impresionantă de bani care vor fi investiți în economia subrezită de pandemia de coronavirusfoto: EPA-EFE

Preşedintele Klaus Iohannis nu se-ntoarce de la Bruxelles cu mâna goală! El a declarat marţi dimineaţă, după ce liderii UE au ajuns la un acord pe tema pachetului de relansare economică post-coronavirus, că România a obţinut 79,9 miliarde de euro pentru relansarea economică. Iată ce va face Guvernul cu banii!

Summitul s-a încheiat, banii s-au împărțit. Acum depinde de fiecare țară în parte cum îi va cheltui. În ceea ce ne privește pe noi, românii, cele aproape 80 de miliarde de euro se vor duce pe proiecte de infrastructură, construirae de școli și spitale. Iată ce a declarat președintele Iohaniis în această dimineață!

”Tocmai s-a încheiat Consiliul European şi am ajuns la un acord. Am ajuns la un acord foarte important pentru Europa, un acord extrem de important pentru România. Iată că, după discuţii foarte complicate, după negocieri foarte complicate, după patru zile şi patru nopţi de negociere, am obţinut pentru România o sumă impresionantă – 79,9 miliarde de euro – pentru proiectele europene, negocieri care ne permit acum să trecem la etapa următoare”, a anunţat preşedintele.

Această sumă de 80 de miliarde de euro va fi folosită pentru a reface infrastructura în România, pentru a construi spitale, şcoli, pentru a moderniza marile sisteme publice, dar o parte semnificativă din aceşti bani vor fi folosiţi pentru relansare, pentru revigorare economică. „

Klaus Iohannis: „Este o zi importantă. Banii,folositi pentru reconstrucția României”

Repet, 79.917.000.000, deci 80 de mii de milioane de euro vom folosi pentru a pune în practică, pe de-o parte, planul pentru bugetul multianual 2021-2027, un plan la care lucrăm împreună cu Guvernul deja din ianuarie şi în cel mai scurt timp va fi finalizat, pentru a fi pregătiţi să începem implementarea, iar, pe de altă parte, lucrăm de-o vreme bună deja la planul naţional de relansare, care va fi prezentat Comisiei Europene, pentru a primi fondurile pentru relansarea economică. Iată, deci, că până acum ne-am pregătit bine, am obţinut un rezultat frumos. Încă o dată, este o zi importantă pentru România, o zi importantă pentru proiectul european, şi vom merge mai departe, fiindcă aceşti bani trebuie folosiţi pentru reconstrucţia României”, a conchis Iohannis.

Negocieri strânse la cel mai lung summit din istoria UE

Liderii europeni au reuşit, în a cincea zi a summitului de la Bruxelles, să ajungă la un acord privind bugetul multianual şi pachetul de relansare economică post-coronavirus. Noua propunere este, după cum a spus Charles Michel, preşedintele Consiliului European, rezultatul negocierilor colective. Între condiţiile impuse pentru acordarea de granturi şi împrumuturi, respectarea statului de drept.

Marţi dimineaţă, Charles Michel, preşedintele Consiliului European, a anunţat pe Twitter: „Acord!”.

Şefii de state şi de guverne ale ţărilor membre Uniunii Europene au căzut de acord marţi dimineaţă asupra planului prin care sunt împrumutaţi 750 de miliarde de euro ca răspuns la pandemia care a ucis 135.000 de oameni în Blocul Comunitar şi a afectat economia pe continent, scrie politico.eu.

Fondul de relansare economică a UE, compus din granturi în valoare de 390 de miliarde de euro şi împrumuturi de 360 miliarde de euro, se adaugă bugetului pentru următorii şapte ani, Cadrul Financiar Multianual, de 1.074 de miliarde de euro, pentru care, de asemenea, liderii au ajuns la un acord comun. Astfel, pachetul financiar este de 1.820 de miliarde de euro.

Înţelegerea a fost încheiată marţi, la ora locală 05.30, astfel că acest summit a devenit cel mai îndelungat din istoria UE. La conferinţa de presă care a urmat, Michel a spus: „Am reuşit! Europa este puternică! Europa este unită”.

image
image
image
image
image
image
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net