Klaus Iohannis l-a decorat pe scriitorul Radu Paraschivescu de Ziua Naţională "Constantin Brâncuşi"

Ultima actualizare:

    Printre cei decoraţi de Klaus Iohannis s-a numărat şi scriitorul Radu Paraschivescu Foto: Octav Ganea/Inquam Photos
Printre cei decoraţi de Klaus Iohannis s-a numărat şi scriitorul Radu Paraschivescu Foto: Octav Ganea/Inquam Photos

Miercuri, 19 februarie, la împlinirea a 144 de ani de la naşterea lui Constantin Brâncuşi, a avut loc un eveniment la Muzeul Naţional de Artă al României cu scopul de a celebra opera şi viaţa sculptorului, Cu această ocazie, scriitorii Radu Paraschivescu şi Ioana Pârvulescu au fost persoanalităţile culturale decorate de către preşedintele Klaus Iohannis.

Ceremonia în care Radu Paraschivescu şi Ioana Paraschivescu au fost decoraţi a avut loc miercuri seara, 19 februarie, în prezenţa consilierului prezidenţial Sergiu Nistor şi a ministrului Culturii, Bogdan Gheorgiu. Cel din urmă a susţinut un mic discurs prin care a subliniat că prin pictură sau literatură, artiştii creează emoţii aşadar este perfect normal ca meritele acestora să fie recunoscute şi apreciate la justa valoare. 

Artistul Ion Grigorescu a fost decorat cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler pentru arte plastice. Dorin Colţofeanu (arte plastice), Daniel Cristea Enache (literatură), Ioana Pârvulescu (literatură), Radu Paraschivescu (literatură) şi Carmen Gabriela Gheorghişor (literatură). 

Radu Paraschivescu, unul dintre cei care a fost decorat pentru contribuţiile aduce în domeniul literaturii a avut o remarcă cel puţin interesantă. "Un premiu, într-o ţară normală, provoacă bucurie. În România, provoacă suspiciuni. Eu ma bucur pentru această distincţie”, a spus scriitorul Radu Paraschivescu, după ce a acceptat decoraţia oferită de către preşedintele Klaus Iohannis, potrivit news.ro

"Cuminţenia pământului", o sculptură cu o istorie încărcată
"Cuminţenia pământului", o sculptură cu o istorie încărcată

Cuminţenia Pământului, ascunsă de ziua lui Constantin Brâncoveanu 

De Ziua Naţională Constantin Brâncuşi, faimoasa sculptură "Cuminţenia pământului" a rămas ascunsă într-un depozit, iar Ministerul Culturii a sărbătorit opera celebrului sculptor prin proiecţia unor holograme 3D şi organizarea unor ceremonii care au costat aproximativ 40.000 de euro. 

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net