Klaus Iohannis l-a schimbat din funcția de consilier prezidențial pe George Scutaru

Ultima actualizare:

    George Scutaru este favorit pentru a prelua șefia SIE
George Scutaru este favorit pentru a prelua șefia SIE

Președintele Klaus Iohannis a semnat, vineri, decretul de eliberare din funcția de consilier prezidenţial pentru securitate națională a lui Adrian-George Scutaru. Potrivit Mediafax, în locul său a fost numit Ion Oprișor, care deținea funcția de consilier de stat la Secretariatul CSAT. Surse din lumea politică au declarat că George Scutaru a fost schimbat pentru a fi numit la SIE.

George Scutaru a fost numit în funcția de consilier prezidențial pe 22 decembrie, când preşedintele Klaus Werner Iohannis a semnat decretul de numire a sa în funcţia de consilier prezidenţial. alături de Sorin-Dan Mihalache, Dan-Andrei Muraru, Cosmin-Ştefan Marinescu și Tratiana Niculescu Bran.

Fostul parlamentar liberal era consilier prezidențial în cadrul Departamentului Securității Naționale.

În locul lui Scutaru va veni Ion Oprișor, care până în acest moment a deținut funcția de consilier de stat la Secretariatul CSAT, încă din mandatului fostului președinte, Traian Băsescu.

Fost lider al deputaţilor PNL, Scutaru a fost jurnalist al agenţiei MEDIAFAX din 1993 până în 1998, când a devenit consilier al preşedintelui ApR, Teodor Meleşcanu, formaţiune politică la care şi-a depus şi adeziunea.

În 2001 Scutaru devine membru al PNL, în urma fuziunii cu ApR, şi obţine în 2002 funcţia de preşedinte al Biroului Politic Teritorial PNL Buzău.

Din 2010 şi până anul acesta a condus organizaţia judeţeană a PNL Buzău. Scutaru a deţinut trei mandate consecutive de deputat şi s-a specializat în probleme de securitate, după ce a absolvit Facultatea de Istorie la Universitatea Bucureşti

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
suflet pixabay jpg
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net